Vi reiser mye nå når vi er på jorden rundt eventyr, og har også reist veldig mye tidligere til mange forskjellige destinasjoner verden rundt.

Og vi elsker billige fly!

 

Det er ofte lett å slå til på et 'tilbud' som virker veldig bra, men om du gjør litt research på forhånd vil du kunne spare mye penger på din neste ferie! Vi har heldigvis gleden av mange billige flyruter til populære steder fra Norge, men så fort du skal til en litt mer spennende destinasjon, eller reise på kryss og tvers av ulike land, kan det fort bli dyrt å bestille hele billetten din fra et reisebyrå i Norge.

Så her er våre 8 aller beste tips til å finne billige flyreiser og billetter til hvor som helst i verden:

1. Vi begynner alltid med å bruke søkemotorer slik som Momondo og Skyscanner. Disse gir oss en god oversikt over når det vil være billigst å reise i en uke eller måned. Er du fleksibel vil du alltid kunne finne de billigste billettene! Disse søkemotorene lar deg også lagre søk, finne best kombinasjon av pris/varighet og opprette prisvarsel på flyreiser.

2. Når vi har funnet en flyvning som ser bra ut både med tanke på pris og varighet, sjekker vi om det er flere flyselskap som flyr de samme rutene. Ofte kan små lokale lavprisselskaper være utelatt fra søkemotorene! Dette gjøres enkelt ved et Google søk, for eks 'flights Bangkok to Chiang Mai'.

3. Ved bestilling fra lavprisselskaper så husk på at det ofte kan være ekstra tillegg i prisen for bagasje, seter, småbarn osv. Regn dette med i totalprisen! Det hender faktisk det lønner seg å ta den billetten som i utgangspunktet var litt dyrere!

4. Er det flere enn deg som reiser sammen, vil det ofte være lurt å søke på prisen som 1 person og heller endre til riktig antall før du tar bestilling. Noen flyselskaper øker prisene per person under søk for å kunne tjene mer penger!

5. Å dele opp turen ved å bruke flere flyselskaper kan ofte lønne seg, spesielt hvis du reiser langt og ofte hvis du kun trenger enveisbillett. Bruk søkemotorene til å søke på flere store destinasjoner for å dele opp reisen. Her kan du ofte spare mye penger ved for eksempel å søke direkte fra for eksempel Amsterdam, Paris, London og Istanbul til din endelige destinasjon. Så søker du etter billige billetter til disse storbyene. Kanskje kan du få deg en natt 'gratis' i London for prisen du sparte på å velge denne ruten!

6. På innenriksfly vil det alltid være mest lønnsomt å la flyselskapene tro du bestiller fra det landet du skal reise i. Et godt eksempel er prisene på hurtigruten som er dobbelt så dyre om de bestilles fra England enn fra Norge! Dette kan du ofte gjøre ved å endre land i menyene på hjemmesiden til flyselskapet eller reiseselskapet. Om det ikke går, kan du bruke en VPN slik som Hola Unblocker til Google Chrome. Husk at du da må betale i lokal valuta, så sjekk valutakursene!

7. Før du bestiller flyreisen din så er det alltid lurt å sjekke om flyselskapene har spesielle tilbud eller rabatter på reisen din. Noen ganger er det billigere å bestille direkte via flyselskapene heller enn reisebyrå på nett.

8. For å sikre maksimal rabatt på flyturen din bør du søke etter kuponger eller tilbudskoder / rabattkoder før du bestiller! Ofte kan både flyselskap og reisebyrå ha rabattkoder som gir deg opptil 15% rabatt på din bestilling. Gjør et Google søk (eks Lufthansa Rabattkode) eller besøk sider som tilbudskode.com som lister alle tilbudskoder til de store selskapene.

Ha en god og billig flytur!!

Pin It on Pinterest