Vi var 2 uker på tur til Thailand i påska i år. Da var Saga 4mnd, og Aiko akkurat fylt 3 år.

Vi tenkte at det er på sin plass å dele noen erfaringer vi fikk oss, på godt og på vondt.
Her kommer 10 tips fra oss til deg. Legg gjerne igjen dine egne i kommentarfeltet under (vi trenger dem)!

1. Flyturen er lang. Men husk: Når du er fremme, så er den glemt !


Det er likevel et par ting man kan gjøre for å bedre turen om man reiser med de aller minste: Ta med ditt eget nettbrett med øretelefoner og norske filmer barna kjenner. Ta kontakt med flyselskapet i god tid før avreise, og be om å få en plass med babyseng til den minste. Da får dere også de beste setene på økonomiklasse, og babyen kan sove godt hele natta (og foreldrene, ikke minst!).
Vi lærer aldri, men det lønner seg selvfølgelig å være uthvilt før man begynner en flyreise, og å legge inn god tid mellom transfer. Fornøyde og rolige foreldre, gjør ofte fornøyde og rolige barn. Lek, spis og ha det gøy, så er dere straks fremme.

2. Legg inn en rolig dag når du kommer. Slapp av - du er fremme, og har hele ferien fremfor deg! (dessuten er det såå deilig å kunne ligge/hoppe i en seng etter 20 timer på fly !)

3. Skal du på stranda - ta med leker, penger, mat, vann, noe å ligge på, tepper til trøtte barn, og finn for all del en plass i skyggen. Sørg for å kaste søppel og smuler fortløpende, så ikke du blir invandert av maur. Prøv å gå ut tidlig eller sent, aldri midt på dagen som vi gjorde…

4. Sov ofte. I skyggen.

5. Lek ! Bad ! Det vil finnes tid for foreldrene til å svømme, snorkle og leke også. Men ikke alltid samtidig. Bruk dagen, og se an barna. La de få seg nye venner, la de leke - det er dette som er moro for dem!

6. Møter du på en brennmanet, har du to muligheter: uriner på det berørte området, eller få noen lokale til å lage et heksebrygg av blader. Kjøp en is etterpå.

7. Bruk tid på å la barna utforske, stopp opp når de trenger det.

8. Ta med noe hjemmefra, for de dagene det har vært veldig varmt, kjedelig, eller mamma og pappa har vært alt for dumme. Vi gjemte et påskeegg i en palme utenfor villaen vår, og hadde påskeeggjakt i hagen.

9. Vær obs på signaler for heteslag. Aiko ble alt for varm, og vi skulle nok ha spart henne for å gå i timesvis hver dag til og fra stranda. Det som er varmt for oss, er dobbelt så varmt for ei lita jente. En erfaring rikere.

10.Ha det gøy ! Problemer oppstår, og du kan aldri være forberedt på hvordan en reise vil utarte seg. Se lyst på livet, og glem alt det du hadde tenkt du skulle gjøre, og det du ikke fikk gjort. Noen ganger er det best å bare ta en dag av gangen, for store og små. Da kommer du garantert hjem med kofferten full av gode minner ! (tilogmed myggstikkene forsvinner etter hvert)

Pin It on Pinterest