Alle våre eventyr både før og etter jul ledet opp til denne ene spesielle dagen - et ekte Thaibryllup i Chiang Mai!

Vi har en kjempegod Thailandsk venninne som har vært en nær venn av oss i over 10 år nå. Vi har allerede besøkt Dao en gang tidligere i Chiang Mai, og det var kjempegøy! I oktober fikk vi en overraskende invitasjon til bryllup den 27. desember, og kunne ikke annet enn å si JA!

Turen opp til Chiang Mai var et eventyr i seg selv, men når vi endelig var fremme ble vi hentet på flyplassen av Dao og Bee - hennes fremtidige ektemann. Bryllupet skulle stå om to dager, og vi fikk lov til å bo i en leilighet over kontoret til Dao et lite stykke utenfor sentrum av Chiang Mai. Dao sørget for å oppvarte oss etter alle kunstens regler, og vi manglet ikke noe. Å bo som dette - i en typisk thailandsk leilighet, med futoner på gulvet og høy musikk dundrende fra naboene - er en fantastisk opplevelse for oss alle! Dao hadde også ordnet med en scooter til oss som vi fikk låne mens vi var der slik at vi kunne komme og gå som vi ville.

Bryllupet skulle finne sted i huset til foreldrene til Dao, bare rundt 10 minutter kjøring fra der vi bodde. Over 300 mennesker var invitert, og vi var de eneste vestlige! Vi hadde ikke peiling på hva vi kunne vente oss, men fikk beskjed om å bare møte opp og være med på moroa. Aiko og Saga fikk noen kjempefine thailandske klær til å ha på seg i bryllupet, og vi møtte i helt vanlige klær slik nesten alle andre gjorde. Bryllup i Thailand er ikke alt for høytidelig, heldigvis. Men det er stort! Og langt! Og omfattende!

Bryllupet

Brudeparet hadde en seremoni med munker allerede klokka 7 om morgenen. Etter dette måtte brudgommen tilbake til huset sitt og vente med sin familie, mens bruden skiftet kjole og gjorde seg klar for den store festen. Klokka 1 ble vi og en stor gruppe mennesker med til brudgommens hus for å hente han. Her måtte de gamle fra begge familier sitte og diskutere giftemålet, og selv om alt var på Thai skjønte vi tilslutt at de ble enige.

Etter et par timer kjørte vi tilbake til Dao, men plutselig stoppet bilene et par hundre meter før huset. Vi gikk av, og hele følget tok frem blomsterbuketter og små palmer og fra ingensteder kom det en bil som spilte høy festmusikk. Så gikk vi og danset i tog langs gaten helt frem til brudens hus. Her hadde de stengt porten for brudgommen, og han måtte gjennom flere hindringer før han fikk se bruden sin. Vi var så heldige å få lov til å være en av disse, og vi fikk han til å rope høyt at han elsket Dao på engelsk til alles store begeistring.

Når brud og brudgom først møttes var det et herlig og rørende øyeblikk!! Etterpå fulgte en seremoni der brudgommen ga penger til Dao sin familie, og der brudeparet ble velsignet etter alle kunstens regler. Deretter ble gaver utlevert i konvolutter til brudeparet, og alle som ga gaver fikk knyte et hyssingsnøre rundt brudeparet. Denne seremonien varte i flere timer, og når den endelig var ferdig var det fest!

Brudeparet ble ført opp på et podie som noen filmstjerner, mens vi andre spiste og drakk og koste oss. Barna løp rundt og lekte med andre voksne og barn, og vi fikk nye venner over en øl med isbiter og herlig thaimat. Festen varte visst helt til tidlig morgengry, men vi ble nødt til å reise hjem med to slitne barn klokka 9 på kvelden.

Det hadde vært en fantastisk dag, og en utrolig stor ære å få lov til å være med på denne spesielle dagen i Dao sitt liv!

Pin It on Pinterest