Vi hadde hørt om skilpaddene som kom opp langs stranda lengst sør på Hikkaduwa Beach, og hadde gledet oss til å kanskje få muligheten til å se de. I dag var dagen!

Vi kom like før klokka 9 på en søndag, og det var knapt noen her - bare en håndfull solbadere og noen flere lokale som nøt søndagsmorgenen ved å løpe rundt i vannkanten og jage fisker. Men i løpet av de neste to timene begynte det virkelig å fylle seg opp! Stranden i seg selv er upåklagelig, vannet er herlig og nesten uten bølger, og vi lekte i havet i en god time før vi gikk for å lete etter skilpaddene.

Hikkaduwa Beach er ikke så ille

Visstnok er det mange skilpadder som kommer hit, og man kan leie en båt med glassbunn for å kjøre ut og se på de. Man kan selvfølgelig også snorkle og svømme med skilpadder! Helt fantastisk! Siden jeg hadde med barna kunne vi ikke svømme langt ut, så vi gikk for å lete etter skilpadder som lå inne mot land. Like utenfor det store hotellkomplekset som skiller Narigama og Hikkaduwa Beach er det to store havskilpadder som nesten er å betrakte som tamme. Korallrevene og steinene rundt her beskytter mot bølgene og danner et lite naturlig basseng, hvor vannet bare når til knehøyde. Kjempegøy for Saga og Aiko!

stranden med skilpadder hikkaduwagreen turtle skilpadde i hikkaduwa

Med ett så vi de, enorme skilpadder som svømte rolig rundt i det lille saltvannsbassenget. Det var som av en annen verden å kunne komme helt nære disse kjempestore dyrene! Vi kunne til og med klappe de på skallet, og vi fikk litt salat så vi kunne mate de. Gøy!

Ettersom det kom flere turister for å se på de ble det fort veldig trangt her, og det hele kan virke litt som en turistgimmik. Men det er flere lokale påpassere som sier klart og tydelig fra til de som sperrer skilpaddene inne eller prøver å klappe de andre steder enn på skallet. Noen av turistene prøvde til og med å ri på skilpaddene og ble øyeblikkelig utvist! Bra! Det understreket bare at de er ville dyr som velger selv å være her på grunn av maten de får, og det var godt at det var noen som passet på!

Å svømme rundt med skilpaddene var en helt utrolig opplevelse, en ting man absolutt må gjøre når man er i Hikkaduwa! Det er en helt uvirkelig følelse å kunne være så nært disse mirakuløse skapningene!

Pin It on Pinterest