Kvelden før vi skulle reise til Sri Lanka, gikk det opp for at vi faktisk hadde vært i Thailand i nesten 13 måneder! For å se litt annerledes på det, har vi reist mye mindre det siste året enn vi brukte å gjøre da vi bodde hjemme i Norge! Og vi kaller oss en reisende familie!

Det er noe trygt og godt med Thailand. Det er alltid noe trygt og godt med en plass man har bodd i så lenge og kjenner så veldig godt. Det kjentes skummelt ut å nå plutselig skulle reise fra dette og til et land vi ikke kjente, der vi ikke har jobber, hus eller noenting. Det er mange spørsmål vi plutselig stilte oss denne siste kvelden i smilets land. Kommer vi til å klare det? Kommer vi til å like det? Klarer vi å tilpasse oss? Kommer barna til å trives? Kommer vi til å i det hele tatt komme oss gjennom passkontrollen? Dette, og mye mer gikk gjennom hodene våre disse få timene før leggetid på fredag.

Da vi endelig var kommet frem til Sri Lanka og vi satt i bilen som skulle kjøre oss ned til Hikkaduwa, kjente vi roen senke seg. Vi er her. Vi er på reise igjen. Ukjente landskap, folk, språk, skikker, hus, dyr og kjøretøy passerte fort forbi vinduet vårt. Og vi likte det vi så. Vi elsket det! Vel fremme på gjestehuset vårt tok vi en dusj og gikk rett ned til stranda. Borte var eksosen, skitten og kaoset i storbyen Bangkok. Tilbake var endeløse strender, hav og palmer. Vi er hjemme igjen!

Sri Lanka så langt er mye mer enn vi hadde forestilt oss. Vi har gått tur gjennom travle lokale markeder, kjørt tuktuk og lekt i bølgene. Vi har leid scooter, spist roti og drukket kalde øl på stranda. Vi ser eksotiske fugler og dyr, hører lyder vi aldri har hørt, ser farger som tidligere ikke har eksistert, og møter de hyggeligste menneskene i verden - på hvert eneste gatehjørne! Sri Lankere må uten tvil være noe av de hyggeligste menneskene på hele planeten!

Sorry Thailand, du er vippet av pallen som smilets land! Her hilser på deg og smiler et smil som stråler av åpenhet og vennskap, uansett om det er den lokale skredderen, tiggeren på gata eller dama bak skranken på den lokale banken. Og naturen! Det er vanskelig å plassere Sri Lanka i en bås, men vi må nok legge det ganske nære Tanzania når det kommer til vakker natur, men på en eller annen måte fremstår Sri Lanka som så utrolig mye vakrere! Vi gleder oss til å se mer av og lære oss å kjenne dette nydelige lille landet!

 

Vi har ikke vært her lenge, vi har ikke sett mye. Men akkurat nå føles det veldig, veldig riktig å være her.

Pin It on Pinterest