Verdens største vannkrig går av stabelen hvert år den første søndag etter 3. fullmåne! Har du ikke opplevd denne enda, bør du absolutt planlegge en tur! Songkran er en enorm folkefest for alle som er i Thailand - både store og små!

Songkran er en stor nyttårsfeiring for å markere overgangen til et nytt thailandsk år, og markerer i mange distrikter begynnelsen på regntiden. Songkran feires forskjellig i de ulike byene og distriktene i landet, og den desidert største feiringen foregår i Chiang Mai med fest og vannkrig i 3 dager til ende! Har du lyst til å være med på denne så bør du bestille både transport og overnatting minst et halvt år i forveien, for folk valfarter til byen for å delta i festlighetene. På Koh Tao varer Songkran i kun en dag. Heldigvis!

Vi var så heldige å få feire Songkran på Koh Tao dette året, og det var en opplevelse for livet! Fra tidlig morgen til sent på kveld gikk vi rundt i gatene og sprutet vann på tilfeldige folk, ble dynket i isvann, lo, svømte, badet, danset og koste oss. Songkran er som Nyttårsaften og 17. Mai på en gang - bare at det er varmt og det er vann over alt! Med vannsklier, dance-offs, pool-parties og gruppeangrep på intetanende turister fra Koh Samui, fikk vi både nye venner, mang en latter og minner for livet!

Etter en 10 timer lang folkefest var både vi og barna helt utslitte, og vi sovnet alle sammen like etter solnedgang! Songkran kan være skikkelig gøy bare du er forberedt på hva som venter deg! Finn ut hva som skjer der du er, og kle deg i klær som du ikke er redd for, pakk inn alle tingene dine i vanntette poser, kjøp deg det største vanngeværet du kan finne og bli med på festen!

Pin It on Pinterest