Reise med Barn

Reise med Barn

Det å reise med barn på ferie, eller på korte og lengre turer, kan både være en velsignelse og en forbannelse. Det er vel bare å innse det. Så fort man har fått barn, så har man ikke så mye valg. Vil man reise, så må barna være med.

For å gjøre din tur så bra som overhodet mulig, skal vi dele de erfaringene vi har fått gjennom våre reiser, både korte og lange. Det vi vil prøve å dele, er at det er helt mulig å reise med barn, også uten komforten av Star Tours Bamseklubb i Alcúdia. Å våge å ta med seg barn på store og små eventyr, gir dere og barna opplevelser for livet! Barn er utrolig nysgjerrige og lekne, de er fryktløse, men også komfortsøkende. De har alle forutsetninger for å møte verden akkurat slik den er, men de trenger foreldre som er der sammen med de, de trenger noen som er med og viser den til de.

Et reisende barn blir et tolerant, aksepterende, inkluderende, kunnskapstørst og lykkelig barn. Og sikkert mye mer! En reise trenger ikke å være til de dypeste skoger i Kongo, eller en storbytur til Shanghai. Det kan like gjerne være en fjelltur på vidda i Norge, eller en campingtur i Danmark. Men en reise med barn bør inneholde elementer som gir barna noe mer enn det de opplever hjemme i det daglige. Og ikke minst, bør reisen være lagt opp slik at foreldre har tid og overskudd til dette - og spesielt får muligheten til å slappe av og lade sine egne batterier.

For de som er skeptiske til å reise med (små) barn, så har denne reisende bloggeren skrevet det mer enn bra nok for oss:

Deciding not to travel with your children while they are young ‘because they won’t remember’ the trips you take is a little like saying you’re not going to read to your children while they are young because...

Vi håper vi kan hjelpe til ved å skrive om de stedene vi har reist med barn, som kan virke skumle for noen. Vi vil også dele våre beste tips for å finne overnatting når du reiser med barn, og tips og triks på og før reisen.

Ha en herlig reise!

på fjelltur

Pin It on Pinterest