Planen vår i Sri Lanka er å være her til mai eller juni. Som norsk statsborger får man 30 dagers visum ved å søke gjennom denne siden. Deretter kan dette visumet enkelt forlenges i ytterligere 3 måneder. Vi planlegger å gjøre det meste ut av det, og bruke all denne tiden på å bli kjent med dette vakre landet og selvfølgelig dykke, kanskje klatre, og ikke minst få ny erfaring og mer penger til videre reiser. Grunnen til at vi på Sri Lanka i 3-4 måneder er selvfølgelig også barna. I løpet av denne tiden kan de få gå på skole, få venner, lære kultur og språk og få opplevelser som er få forunt!

Alle historier begynner med en begynnelse. Og om vi skal begynne på en historie, må vi ha et sted å bo! Vi hadde booket overnatting på et kjempetrivelig gjestehus for de første fire nettene, og etter dag to i Hikkaduwa begynte vi å få det travelt...

Det er mange nettsider som leier ut hus og leiligheter til reisende, og vi hadde sjekket airbnb flere ganger. Faktisk hadde vi funnet et perfekt hus et par måneder før vi reiste ned, men vi var for sene med å bestille det! Denne siden har mange spennende og rimelige hus tilgjengelige, og det ga oss en pekepinn på hva vi kunne forvente i forhold til priser, lokasjon og antall rom. Det er av egen erfaring aldri lurt å reservere et hus uten å se det først, så vi ventet til vi kom ordentlig på plass.

Når vi reiste rundt i Hikkaduwa fant vi mange skilt med hus til leie, med et telefonnummer vi kunne ringe. De fleste av disse var dessverre hus for korttidsreisende, som kostet flere hundre, kanskje tusen kroner per dag! Vårt budsjett er på maksimum 100 norske kroner om dagen! Vi har forlengst forlatt tanken om enorme palasser med egne svømmebasseng og tjenere, men vent oss til å leve i små rom med akkurat det vi har.

Da vi begynte å snakke med folk vi møtte - alt fra tuk-tuk sjåfører til den vennlige familien som drev gjestehuset vårt - viste det seg at alle og hele familien deres hadde en leilighet, en etasje eller et hus til leie. Siden vi kom fra Koh Tao, der det er ekstrem stor etterspørsel etter bolig, men aldri nok plass, ble vi overveldet av alle mulighetene som var tilgjengelige for oss.

Tipset for å finne hus til leie i Sri Lanka eller spesielt Hikkaduwa er altså bare å spørre! Spør alle du møter, smil og vær hyggelig. Så finner du garantert noe! Fra han som leide oss motorsykkel og tilfeldigvis visste om et hus rett vedsidenav, tuk-tuk sjåføren som kunne leie ut et par etasjer i huset sitt, og til slutt svigerbroren til han som drev gjestehuset vårt som viste seg å ha akkurat det vi drømte om - og så mye mer!

Vi ble kjørt inn mot jungelen, gjennom ukjente småbyer, langs risåkre og palmer helt til vi kom til en stor blå port. Herifra gikk veien oppover mellom en tett skog av kaneltrær til vi kom til toppen av den lille åsen. Her, midt i mellom kokospalmer og kaneltrær, lå det et enormt hus med utsikt over sjøen og jungelen. Med vegghøyde på sikkert 6 meter, 2 soverom, enorm stue og kjøkken, 2 vakre hunder og en egen bestyrer som voktet eiendommen - her fant vi paradis. Dette var mye mer enn vi kunne forestille oss, men alt det vi hadde drømt om.

hus i hikkaduwa sri lanka

Et stort hus midt i en innelukket kanelplantasje, på toppen av verden, midt i jungelen. Nært nok til storbyen og stranda, men likevel langt nok unna til at man kan handle varene sine billig på de lokale butikkene, se påfugler vandre fritt og aper svinge seg mellom trærne. Her skal vi bo de neste månedene i Sri Lanka! Og prisen? 60.000 Rupees - strøm og vann inkludert. Vi er så heldige å ikke tjene norske kroner lengre, og er upåvirket av den dårlige kronekursen. Men til sammenligning betalte vi ca 70.000 Rupees for en liten bungalow på Koh Tao... Vi flytter inn om to dager, og gleder oss som små unger til å kunne bo i vårt eget palass midt i jungelen! Nå må vi ordne oss en tuk-tuk så vi kan transportere barn og matvarer frem og tilbake. En motorsykkel var selvfølgelig med i leien, men vi er jo ikke ordentlig lokale før vi har en tuk-tuk eller?

Massevis av bilder kommer når vi endelig flytter inn på torsdag! Følg med på Facebook!

Pin It on Pinterest