Overnatting med Barn på Reise

Overnatting med Barn på Reise

Når vi reiste alene så var hotellet vårt bare et sted vi sov på, ikke en plass vi var. Det spilte ikke noen rolle om det krøp kakerlakker på gulvet, om dusjen sto over toalettet på det 1m² store badet, eller om vi bodde i det mest lugubre strøket i byen. Så lenge det var billig, og det hadde en seng!

Det endret seg fort når vi begynte å reise på ferie med barn! Plutselig trenger man rommet mye mer enn før. Det er hvilestunder, måltider, tidlig leggetid og sykedager. Det verste som kan skje er at man ender opp på et lite hotellrom sammen i flere uker i strekk. Når hverken barn eller voksne har rom og plass for seg selv, så kan fort ferieidyllen sprekke!

Men vi vil fremdeles ha det billig !

Vi har tatt noen raske avgjørelser når vi har bestilt hotell tidligere, og vi kommer sikkert til å gjøre det igjen. Du kjenner kanskje følelsen, når man har lett og lett etter det billigste mest sentrale rommet på den destinasjonen du skal til, også må du bare bestille noe til slutt. Når man kommer frem, er det akkurat som på bildene, og det ser helt fantastisk ut. Men når barna har sovnet etter solnedgang, og de voksne vil sitte oppe litt til for å nyte stillheten og hverandre, og det eneste man har er en myggbefengt mørk krok med utsikt over en betongkloss... Da ble ikke rommet så koselig likevel, for selv om det var billig og nært stranda, så hjelper det lite når man vil ha alenetid. Det sliter på både barn og voksne under turen, vi er jo tross alt vant til mye mer plass hjemme! Og sett bort ifra babytiden, så trenger vi vanligvis ikke å snike oss rundt i huset for å ikke vekke barna. Da skal vi ikke trenge det når vi er på tur heller!

Vi trives aller best når vi kan finne oss leiligheter på tur, da disse gjerne har flere soverom, eller i alle fall et oppholdsrom. Kjøkken og mulighet til å lage egen mat kan være en stor fordel med barn som må sove midt på dagen, eller i land der restaurantene ikke åpner før etter solnedgang. Noen ganger har vi funnet superbillige suiter på hoteller, som er minst like bra som leiligheter, bare uten kjøkkenet. Det har også hendt vi har booket to rom ved siden av hverandre, for å få den roen på kvelden og i sovetiden. Det handler om å gjøre god research på forhånd for å kunne gjøre opplevelsen så bra som mulig.

Så hvordan finner man billigst og best overnatting med barn på reise?


Vårt aller beste tips er AirBnB.no.

AirBnb er en side der mennesker fra hele verden kan leie ut sine rom, leiligheter, hus, campingbiler, telt eller husbåter til andre reisende. Ved at dette gjøres gjennom en tjenestetilbyder, blir både betaling og kommunikasjon sikker for alle parter, og dersom utleiere har hatt gjester tidligere, kan man lese anbefalinger fra andre reisende. Det er ekstremt enkelt å bruke - først kan man bare søke på destinasjonen sin, så er det bare å velge ut fra et kart og ettersom hva man ønsker. Gjennom AirBnB fant vi et fantastisk hus midt i Nairobi, som hadde plass til hele reisefølget vårt på 11 store og små mennesker.

Hus i Nairobi Kenya
Skal du begynne å bruke airbnb, så kan du bruke denne lenken. Da vil du få noen kroner avslag på den første overnattingen din, og vi vil få noen kroner ekstra til å bruke på våre reiser. Vinn-vinn.

Vi har brukt Hotels.com mye for ferier og reiser i Europa, spesielt fordi det viser seg at prisene deres er konkurransedyktige. De har også et godt lojalitetsprogram for de som reiser mye, som gjør at du får 1 gratis natt for hver 10. overnatting. Disse bonusovernattingene er kjekke å ha når man vil kose seg litt ekstra. Vi brukte for eksempel en gratisnatt på en av toppsuitene på Oslo Plaza. Veldig godt at foreldre får litt tilbake for alle pengene vi bruker på overnatting til barna! Andre gode søkemotorer med lave priser og andre hoteller enn Hotels har, er Booking.com, Venere.com og Hostelworld.com som vi har brukt mye der Hotels ikke strekker til.

Booking.com er et godt alternativ til Hotels, og har hoteller og overnattingsmuligheter som du ikke finner der. Gjennom de fant vi en nydelig og rimelig leilighet i Lisboa når vi trengte husrom for 5 personer. Venere har mange Bed & Breakfast, som er et kjempefint alternativ når man reiser med barn, mens Hostelworld kan ha flersengsrom på et billig hostel, og har også noen B&B. Hostel er et herlig valg for familier, da de fleste hosteller nå er rene og ordentlige, og kan tilby store rom for en familie. På toppen av dette får hele familien muligheten til å møte mange spennende mennesker under oppholdet!

For reiser i Asia, er Agoda.com utvilsomt den billigste og den med størst database. Den eneste utfordringen med søkemotoren er at det er tungvint å finne rom som passer for familier med barn. Men her har vi funnet mange gode og rimelige rom der hotels og airbnb ikke har funnet noen. Agoda har også et medlemsprogram som gir deg ekstra gode priser, samt et lojalitetsprogram som kan brukes til å gjøre fremtidige reiser billigere.

Sove i bilen

Andre muligheter som vi ikke har prøvd (men definitivt kommer til å gjøre) er House Sitting og Couchsurfing:

House sitting gir deg muligheten til å passe huset til noen i korte eller lange perioder. Det er selvfølgelig med et vedlikeholdsansvar under tiden, og veldig ofte får du ansvaret for husdyr. Vi har ingen sider å anbefale, så det beste er å søke litt på det selv. Det er mange spennende hus der ute, og de mest populære destinasjonene blir fort lånt ut, så om det er noe man ønsker å gjøre så lønner det seg å lage en fin profil før man begynner å søke. Her finnes alt fra å passe hus på Fiji til å drive hotell i Uganda!

Couchsurfing er vel en ungdomsgreie? Nei, ikke bare! Det finnes faktisk et eget nettverk for familier, noe som er ganske spennende. For en fin opplevelse man vil få av å bo med en annen familie i deres egen by? Absolutt noe vi vil prøve i fremtiden!

Siste tips før du booker overnatting på reisen din:

Google hotellnavnet for å lese anmeldelser, og evt prøve å finne lavere priser. Det er ikke alltid anmeldelsene på den siden du er på stemmer, så det er viktig å gjøre research. Hvordan er uteområdet ved hotellet for eksempel? Prøv Google streetview.

Forsøk også å Google destinasjonen din og det du ser etter. For eksempel "Lisbon central apartment for rent". Ser du etter noe spesielt, kan det ofte være billigere uten mellomledd. Mange som leier ut sine egne leiligheter har gjerne en egen nettside.

Sjekk Tripadvisor for anmeldelser, ting å gjøre og for å få et bilde av destinasjonen din og hotellet du skal bo på. Her kan man sortere anmeldelser på for eksempel familiereisende.

Det er tusenvis av muligheter. Du kan bo i en hengekøye eller telt, i seilbåt eller på en minibuss. Det viktigste er å finne ut hva som er best for deg og din familie, også håper vi noen av våre reisetips kan være til nytte for deg som planlegger tur.

Pin It on Pinterest