Om reisen

Det er mange som lurer på hva vi gjør, hvordan og hvorfor. Her kommer et forsøk på utredning.

Om reisen:

Fra den første turen vi hadde sammen for fem år siden, har vi visst at vi elsket å reise sammen, og at vi begge to ønsket å oppleve mest mulig. Fra denne 14dagers turen som tok oss gjennom oppelvelser og utfordringer i 5 byer i Italia, har reisene våre blitt stadig lengre, og tatt oss ut på nye veier og opplevelser. Etter bryllupet vårt i Italia i 2010, var drømmen å flytte og bo i dette herlige landet.

Det var en plan vi hadde lenge, og vi sparte penger, betalte ned gjeld, drømte og snakket om hvordan vi skulle klare dette - å trekke oss tilbake og flytte for godt.

En dag vi satt og snakket om akkurat dette, innså vi begge ganske samtidig at det bare var en drøm vi fortsatte å flytte frem i tid, og som vi kanskje aldri kom til å få til.

Vi bestemte oss der og da for at vi måtte reise NÅ, ellers kom det kanskje aldri til å skje!

Fra ide til handlig var veien kort. Vi sa opp alle abonnementer, internett, telefon, barnehageplass osv. Vi inviterte meglere til oss, og la ut leiligheten for salg. Vi sa opp jobbene våre, og bestilte håndtverker. Vi la ut møbler, leker, elektronikk og kjøkkenmaskiner på finn.no, og kjørte 3 biler med søppel og fretex hver dag i to uker. 5 uker etter beslutningen var leiligheten solgt, og vi ble nesten nomader allerede.

Turen tar oss langt bort - vi hadde allerede planlagt en 3 ukers ferie i Tanzania til jul, og bestemte oss for å reise videre derifra. Etter heftige undersøkelser om hvordan man kan reise og tjene penger samtidig, så fant vi ut at dykkerinstruktører kan leve helt greit, og samtidig få muligheten til å reise rundt verden i jobben sin. Weni er veldig glad i vann, så det var et lett valg for henne. Disse er veldig enkle å ta i Thailand, samtidig som prisene er lave, og landet alltid er komfortabelt for en liten familie som oss. Ferden går altså videre fra Tanzania til øya Koh Tao i Siambukten. Instruktørutdanningen tar minimum 7-8 mnd, så vi har planlagt det første året av reisen vår her. Hvor ferden tar oss videre, aner ikke vi, men vi er veldig spente !

Det handler om å benytte mulighetene vi har, å leve ut drømmene våre, og ikke angre seg for noe vi aldri gjorde !

Det handler også om å være en familie. Vi har begge jobbet mye i hele vårt liv, og det har vært lite tid til barna og familielivet. Vi nyter å være sammen, og ønsker mer av dette.

Men ikke minst handler det om å leve !

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did do... Explore. Dream. Discover." (Mark Twain)

Økonomi:

Vi har nesten ikke spart opp noe som helst, men salg av eiendeler og leilighet, pluss de siste lønnsinntekter uten regninger å betale, gir oss et lite overskudd nok til å leve utenlands i 1,5 til 2 år. Vi er avhengige av å tjene penger underveis, så dette blir et eventyr på alle måter. Når vi forteller om turen vår, ser mange for seg palmer og bølgeskvulp dag ut og inn, men for vår del må vi leve som lokalbefolkningen, sysselsette oss, trene oss i både dykking og klatring, for å i det hele tatt ha et håp om å reise lengre enn et par år. Målet er å reise ubegrenset !

Barna:

Å reise ut på en ubestemt reise med to små barn kan virke veldig sprøtt for mange. Det vanligste første spørsmål vi får er "hva med skolen?".

Når vi reiser er eldste jenta snart 4 og yngsta er akkurat fylt 1. Aiko er reisevant, og har vært i 5 land allerede. Bare i Italia har hun vært 3 ganger. Saga var med oss til Thailand da hun var 4 mnd, og Portugal når hun var 9. Av personlighet er hun ekstremt positiv og åpen for nye opplevelser og mennesker. Vi er veldig lite bekymret for barna våre.

Skolegang får vi nesten tenke på når den tid kommer. Det er mange som reiser og homeschooler ungene sine, og det er også de som reiser og unschooler de. Vi tror barna våre vil få beriket livene og hodene sine mye mer enn det norsk institusjon kan gjøre for dem.

Uansett utfall vil det bli positivt for barna våre - og det kan vi si fordi de er de små, trygge og flotte menneskene som de er!!

Vi på Reisende Familie skriver om våre eventyr på vår reise rundt om i verden med to små barn. Det hender vi bruker affiliate lenker som gir oss noen få ekstra kroner i reisekassen - dette betaler selvfølgelig ikke du noe ekstra for! Vi forteller også alltid vår egen mening!

Følg oss:

 • Siv

  Hei!
  Beundrer avgjørelsen deres. Jeg har planer om å gjøre noe liknende. Hva gjorde dere med forsikring? Jeg har ikke funnet ut av det enda.

  • Takk for det Siv!
   Det er så hyggelig å få positive tilbakemeldinger :)

   Vi har fått mange spørsmål om forsikring, så jeg tenkte å skrive et innlegg om dette i dag. Forsikring for reisende på ubestemt tid kan være et dyrt og vanskelig opplegg, som vi brukte mye tid på å finne ut av. Det er også mye å hente for de som reiser litt lengre enn en vanlig ferie, så nå kan du glede deg til å lese om det senere :)

   Håper du klarer å gjennomføre dine planer, og kanskje vi møtes på ferden?

 • Siv

  Hei, og takk for svar!

  Jeg gleder meg til å lese det innlegget!
  Det kan godt være vi ses på Koh Tao. Jeg tok fire av mine dykkekurs der. Fantastisk dykking! Så jeg kommer nok tilbake dit.
  Kos dere masse!

 • Arne Løvik

  Hei :) Kan dere forteller litt om hvordan dere har ordnet alt ift Staten ? Folketrygden, pensjon…. Har dere meldt utvandring fra Norge osv ? Hvordan er det med å forlenge/fornye passet? Oppholdstillatelser, arbeidstillatelser ? Med andre ord alt det formelle/praktiske ting?
  God tur videre :)

  • Hei Arne!
   Alt dette er ganske komplisert, og varierer veldig for hver enkelt person iforhold til hva man burde/må gjøre osv. Det kommer helt an på situasjonen man er i, så vårt beste råd her er å lese seg opp på regelverk på Nav.no og å google det man lurer på. Fornye pass kan man enkelt gjøre hvor som helst i verden, så lenge man har en Norsk ambassade der. Visum varierer også veldig fra land til land og situasjon til situasjon, så her er vår beste anbefaling å sette seg inn i de enkelte lands regler. De fleste land har mange expater som skriver om og er villige til å svare på spørsmål om for eksempel visum på ulike forum. Igjen er google din beste venn.

   Det er umulig å gi et riktig svar her, men håper du fikk litt input. Lykke til med planlegging og undersøkelser videre :)

Pin It on Pinterest