Om å Følge en Drøm

Om å Følge en Drøm

Å ta valget om å begynne et liv på reise var det skumleste valget vi har tatt noensinne.

Å sette ut i det ukjente med to barn på slep, å kvitte seg med alle eiendeler, vår vakre leilighet, og et trygt og over gjennomsnittet godt liv i Norge. Det virket utrolig dumt og nesten naivt barnslig.

Å forklare hvordan vi klarte å ta dette valget, kan best oppsummeres av et sitat en av våre lesere delte med oss:

Walt Disney: "If you can dream it, you can do it!"

Vi drømte det. Vi gjorde det. Og nå lever vi drømmen!

Det er et par dager siden nå. Etter at ungene hadde sovnet, snek vi med oss en flaske vin opp på takterrassen, og vi bare lå der og så på stjernene sammen med stillheten rundt oss, og følte på den behagelige varme kveldsvinden. Det var da vi innså at drømmen var virkelig. Nå har vi flyttet. Vi bor på en tropisk øy - og vi har det helt fantastisk!

Veien dit var mye enklere enn vi hadde sett for oss. Når vi først tok steget ut av tryggheten vi hadde, så falt alle brikkene på plass.

Hopp i det Koh Tao

Den første måneden i Koh Tao brukte vi på å bli kjent med øya og møtt mange flotte mennesker som bor her. Vi la også planer for hva vi skal gjøre fremover, og så fort vi fikk flyttet inn i huset vårt, fikk ungene begynne i barnehage, og vi fikk plutselig mye ledig tid på dagen. Den blir brukt til dykking og klatring, og med det kommer nye venner og bekjentskaper. Mennesker som oss, med eller uten barn. De som har vært på øya i årevis, og noen som akkurat har kommet.

Og det er som om alle har ventet på oss. Det er jobber å få for oss begge, der vi kan gjøre det vi liker best, og samtidig tjene nok til å leve her med to små barn. Det er et tett og godt lokalmiljø, og mange barn fra alle nasjoner på øya. Det er alle muligheter her - for alle som har en drøm.

Nå leverer vi i barnehagen på morgenen, drar ut og dykker, klatrer, eller bare er hjemme og rydder hus og gjør innkjøp. Vi henter i barnehagen og lager middag sammen. Så ser vi solnedgangen fra terrassen. I helgene tar vi fri og er sammen med barna på det de ønsker.

Det er som om vi alltid har levd her på denne lille øya. Og livet er fantastisk!

Drømmer i Koh Tao

 

"If you can dream it, you can do it!"

 

 

Vi på Reisende Familie skriver om våre eventyr på vår reise rundt om i verden med to små barn. Det hender vi bruker affiliate lenker som gir oss noen få ekstra kroner i reisekassen - dette betaler selvfølgelig ikke du noe ekstra for! Vi forteller også alltid vår egen mening!

Følg oss:

 • Åh, for et liv!!! Godt å høre at dere har funnet dere skikkelig til rette! Koh Tao er jo en utrolig sjarmerende deilig øy! Drømmer stadig om å bo i utlandet selv, men foreløpig blir det bare kortere turer siden gubben enda ikke er ferdig med jusstudiene.. 😉

 • Walt Disney var en smart man :) ! Men det stemmer !
  Fortset å oppdatere oss med ting fra livet deres, venter på neste innleg :)

 • Jeanette

  Hei!

  Det ser ut som dere har det fantastisk! Og fint å se at man faktisk kan gjøre noe slikt med små barn! Dere har faktisk inspirert oss til å sette i gang samme prosess, veldig spennende! Vi tenker imidlertid å være borte bortimot et år. Hvordan fant dere den fine leiligheten på koh tao? Lykke til videre, og takk for fine og nyttige innlegg! :)

  • Hei Jeanette,
   Og takk for det! Vi har det helt fantastisk :)
   Vi er veldig glade for å kunne være en inspirasjon for andre som har tenkt på noe av det samme som oss – det er hovedgrunnen til at vi har laget denne siden! Det er mye som foregår for tiden, men i mellom slagene så skriver vi mye, og er snart klare for å legge ut noen nye innlegg som forteller om alle praktiske ting rundt etableringen vår her. Vi skriver også mye om det å reise med barn, og gleder oss til å dele noen tips og triks om dette :)

   Hvis du har noen spørsmål som du trenger raskt svar på, så kan du gjerne sende oss en privat melding på facebook :)

   Lykke til i planleggingen, og gleder oss til å se dere på reisen!

 • trond jensen

  Hei. Følger dere på eventyret :-) Vi har nettopp kommet hjem fra en 2 måneders tur «jorden rundt». Barna våre er en del større da men… Har selv for en del år siden bodd på Fiji i tre år. Norge er et trygt og godt land å leve i, men livet er langt, og det er mange flere perler på denne kloden. Det dere gjør gir flotte opplevelser og minner for livet som er mye mer verdt enn f.eks et nyoppusset kjøkken eller bad :-) Besøkte selv Koh Tao for 17 år siden, og det er godt å høre at det fremdeles er ei fabelaktig øy. Kos dere videre så lenge det går an !!!

  • Hei Trond!
   Så hyggelig at dere følger oss! Godt å høre at det er flere som prioriter reise fremfor nye kjøkken! 😉 Fortsett å reis, opplev og nyt livet!

Pin It on Pinterest