Må vi virkelig avlyse julen i år?

Livet på en øy er helt utrolig flott! Å leve så langt ute i havet med båter som kommer når det passer seg, sol nesten 365 dager i året, ferske kokosnøtter og lokkende blått hav på alle kanter - det kan liksom ikke bli stort bedre enn det. Men det kan jo ikke bare være solskinnsdager... Som akkurat nå, når vi inn til fastlandet 1. juledag for å rekke et bryllup!

Julen har vært planlagt i en måned nå, vi skal feire med noen gode venner på ordentlig Norsk måte - med godteri til frokost, julefilmer dagen lang og en sen tapasmiddag, en runde rundt julepalmen og mye god drikke før åpning av gaver. Barna har sett på Jul i Månetoppen hver dag i desember, telt ned dager til jul, sunget julesanger, hilst på nissen og laget julepynt. Denne julen skal bli helt fantastisk for de to vakre prinsessene våre!

Men en sen vinterstorm kan kanskje få oss til å avlyse julen i år! For noen dager siden begynte det å blåse opp voldsomt, og med vindkast på 50 kilometer i timen blir denne lille øya bombardert med flere meter høye bølger, temperaturen er helt nede i 26 grader, løse gjenstander flyr gjennom gatene og de stakkarene som våger seg ut sjangler hutrende langs veiene på scooterne sine med både sand, plastposer og insekter i øyene. Det er nesten som en skikkelig Norsk jul midt ute i tropene!

Vi er invitert i et ekte Thai bryllup til en veldig god venn av oss i Chiang Mai, og har gledet oss i månedsvis. Selv om bryllupet falt på en noe utradisjonell 3. juledag, bestilte vi likevel billetter tidlig for å være sikker på at vi kom oss opp til en rimelig penge, og var klar for å reise opp på 1. juledag. I går tok vi turen til Lomprayah for å bestille morgenbåt til fastlandet og flyplassen, men med beskjed om at tidligbåtene er avlyst. Å endre fly betyr 2000 nye kroner ut av en allerede bunnskrapt konto, så det er helt uaktuelt. Det er ikke overflod av båter som går fra øya, og akkurat nå ser det ut til at vårt eneste alternativ til å rekke flyet vårt er å reise klokka 09:30 på selveste julaften! Det betyr en ensom julaften tilbragt på et hotellrom i Suratthani - en av guds glemte avkroker.

Må vi avlyse julen? Vi var nede en tur i dag også, men de hadde fremdeles ikke satt opp noen båt. I dag har tidevannet vært rekordhøyt, og solsenger, parasolldrinker og spisebord har blitt dratt ut i vannet av enorme bølger som har slått innover land. Det som før var den lekre og nesten 2 kilometer lange sandstranden i Sairee, er nå bare et dypt og utilgivelig hav.

Vi har ikke tenkt å avlyse julen i år heller, og vår siste sjanse er nå å besøke kontoret i morgen og håpe på at været roer seg nok til at vi kan ta morgenbåten 1. juledag. Siste utvei vil bli å ta en 9 timers nattferge som reiser fra Koh Tao klokka 23 på julaften, men med store bølger, sukkersyke barn og et gapende stort mørkt hav prøver vi helst å unngå det.

Følg med på fortsettelsen av årets mest spennende julekalender! Vil julen bli avlyst i år? Vil den Reisende Familie klare å komme seg til Chiang Mai? Vil de ende opp på en overfylt nattbåt med skrikende barn og sultne kakerlakker? Vi holder deg oppdatert!

Pin It on Pinterest