Nesten med en gang vi gikk inn i Lumpini Park så vi de store dragene!

Over alt i denne enorme parken midt i Bangkok vandrer varaner på størrelse med Saga rundt på leting etter mat eller en rolig plass i solen. Det var ikke sjeldent at vi ble overrasket over en varan som sto like ved oss, eller varaner vi måtte stoppe for slik at de kunne gå over veien og ned tilbake til vannet. Heldigvis er de ikke farlige!

For en opplevelse! Disse dyrene som minner om krokodiller, men ser mer ut som en slags overlevd art av dinosaurene, slik som de beveger seg grasiøst både gjennom vannet og på land. Og varaner var ikke det eneste vi så på veien til lekeplassen. Skilpadder, utallige fugler og mange av Bangkok sine forlatte skjebner møtte oss langs vannkanten, i skjønn forening med familier som hadde piknik og ivrige joggere og syklister. Lumpini Park er virkelige en oase midt i storbyen, og selv om varmen er nesten kvalmende er likheten til storebror i Manhattan slående!

varan i Lumpini Park Bangkok

Vi har besøkt Lumpini to ganger i løpet av et par dager, og det er det en god grunn til! For det er ingen bedre løsning på å komme seg unna folkehavet, maset og den dårlige lufta i Bangkok enn Lumpini Park. Selv om parken er populær blant både turister og lokalbefolkningen, virker det aldri som om det blir fullt her. Og du kan alltid finne deg en benk eller en gressplen der du bare kan sitte ned, slappe av og høre på naturen. En fredfull oase midt i Bangkok!

Og ikke nok med det - Lumpini har en kjempestor lekeplass for barna, med utfordringer og gleder som får både Aiko og Saga til å leke i timesvis! Her har de funnet bestevenner for livet, og forlatt de like fort for nye lekekamerater. Her får de utfordre seg på store sklier og avanserte trapper, eller bare bygge sandslott i skyggen.

Lumpini Park Lekeplass Bangkok

Vi tok også en tur med padlebåtene som du kan leie for 40 baht for 30 minutter. Det var en kjempeflott opplevelse, der Aiko styrte båten, vi tråkket og Saga passet på å ikke få noe vann på seg! Vi hadde ikke gjort dette siden vi var små barn selv, og det var en utrolig fin opplevelse! Vi kom nære innpå både skilpadder og varaner som lå og varmet seg langs vannkanten, og vi fikk kjøre gjennom bruer og oppdage hele denne store parken med mye moro når vi hadde Aiko som båtfører!

Lumpini Park er absolutt verdt et besøk når du er i Bangkok, enten du har barn med eller ikke!

Pin It on Pinterest