Da vi sjekket kalenderen i dag oppdaget vi at det var 13. desember, selveste Luciadagen!

Blant palmesus og strålende sol er det lite som får oss i julestemning her nede, og jeg tror nok heller ingen andre tenkte noe særlig over at denne dagen er tiltenkt Sankta Lucia. Likevel har vi hatt en dag like minneverdig som det har vært tidligere år. Selv om hvite kjoler, lys, kranser, Luciatog og barnesang ble byttet ut med noe litt annerledes...

Vi begynte dagen med å stå opp klokken 7 (på en lørdag!!) for å dra på svømmetime til Aiko. Her lekte hun og svømte med barna i en time og alle var gode og slitne. Svømmeundervisning er et fast innlegg i hverdagen til barna her på Koh Tao, og de aller fleste er svømmedyktige når de er 4-5 år. Det er både en praktisk kunnskap å ha med seg når man bor på en liten øy midt i havet, men det er også sosialt og moro for barna, med sang, leker og mange svømmeutfordringer.

Etter svømmetimen ble det et par timers lek med en av bestevenninnene, før turen bar ned på stranda til dagens store event - Wild Challenge! Wild Challenge går av staben en gang i måneden, og er en utfordring for selv de tøffeste fitnessutøvere, med hinderløyper gjennom jungel og hav i 30 grader. Årets siste Wild Challenge begynte med en spesiell utfordring for de aller minste, så dette måtte vi være med på! Rundt 15 lokale barn var samlet for å løpe i hinderløyper og svømme eller bare leke i strandkanten.

Så fort startskuddet gikk, ble konkurranseinstinktet til Aiko utløst, og alle løfter om lagspill ble plutselig glemt. Hun løp faktisk på seg sting for første gang i sitt liv, og jobbet seg under og over utallige hinder. Når hun var ferdig var hun så sliten at hun gråt, men det skulle ikke mer enn et par slurker vann til før hun tok runden igjen - og igjen! Siste gang ble også Saga med, for hun ville jo gjøre som de store barna! Når alle hadde tatt tre runder langs hinderløypa, avsluttet de store barna med å trosse bølger og dypt vann og svømme 15 meter ut i havet til en flyteplattform!

For en dag! Selvfølgelig ble denne utrolige innsatsen belønnet med en is til begge prinsessene, og Aiko ber om å få gjøre dette igjen neste helg! Hvem sa at Koh Tao var en kjedelig plass?

svømmeundervisning på koh tao

 

 

Ha en strålende Luciafeiring, uansett hvordan du feirer den!

 

 

Pin It on Pinterest