Vi har alltid ønsket å reise til Lisboa, og når vår 3. bryllupsdag nærmet seg, passet det veldig bra med billige billetter fra Norwegian.

For å kunne feire dagen som et par, så inviterte vi med oss en tante som kunne hjelpe oss med å passe barna. Hvem sier vel ikke nei takk til en gratis ferie?
Turen fikk vi for litt i overkant av en tusenlapp, og resten av pengene brukte vi på å leie oss en råflott leilighet midt i gamlebyen i Alfama. Leiligheten var på 90m2, og hadde tre soverom med egne bad, balkong, kjøkken og stue. Helt perfekt!

Hva er vel bedre enn å spise frokost sammen i leiligheten?

Barna fikk selvfølgelig sitt eget soverom!
I løpet av turen besøkte vi Oceanario de Lisboa, Europas største oceonarium. Dette er et must for store og små - selve anlegget er enormt, og gir timesvis med glede. Det er også mye å gjøre i området - blant annet et stort vitenskapsmuseum for de større barna, fontener og parker, gondolbane, sykkelutleie, kjøpesenter +++.

En av de varmeste dagene tok vi toget ut til badebyen Cascais. Togturen tar 40 minutter, og tar deg langs Atlanterhavskysten nordover. Her er det flotte strender som perler på en snor. I Cascais gikk vi gjennom bytorget, og siktet oss nedover. Plutselig var vi på en nydelig bystrand, og her ble vi hele dagen. Man kunne leie solsenger, det var en bar som serverte både mat og drikke, og tråløst internett. Hva mer kan man trenge? Varmt vann kanskje - havet var like kaldt som Oslofjorden ! Men sett bort i fra det, så var det en super dag!

Strand i Cascais
øl og is er godt å ha i varmen
Bade i Atlanterhavet ! Kaldt !
Vi tok oss to dager med sightseeing, og fikk blant annet en tur opp på Castelo de Sao Jorge. Vel verdt både gåturen opp, og inngangspengene. Spesielt morsomt for barna at det er mye å klatre på og oppdage her - man kan gå fritt i nesten hele borgen. Det er også massevis av påfugler her oppe, som spankulerer fritt rundt. Og ikke minst en uforglemmelig utsikt over hele byen!
Å gå gjennom gatene i gamlebyen i Lisboa er en opplevelse i seg selv - en opplevelse for alle sansene. Vi gikk oss stadig bort i små smug og gater, men fant alltid frem. Det er spesielt godt å reise med barn, for da tvinger man seg til å bruke god tid og se på alt.
Mange bratte bakker = mye moro !
Drikkepauser og ispauser må til når man er på gatevandring
Mye fint å oppdage i Lisboas gater
Klatremuligheter på Castelo de São Jorge
Utsikt over Lisboa
Utsikt over Lisboa fra Castelo de São Jorge
Lisboa ! Vi kommer tilbake!

Pin It on Pinterest