Akkurat nå er vi i limbo i Bangkok.

Vi er på dag 8, og alt vi gjør er å vente på nye pass til barna slik at vi kan søke om visum til Sri Lanka. All denne ventingen gjør oss rastløse. Vi bruker tiden på å leke, bade, utforske byen. Men vi venter likevel på å komme oss videre til en plass der det ikke suser biler forbi, der det vil være vanskelig å få tak i Brie. En plass der eksosen ikke ødelegger solnedgangen, men der enorme havskilpadder setter standarden for dagen!

Vi er kanskje rare, men all denne ventingen har fått oss til å reflektere over det å reise med barn og bloggen vår, og vi ville dele noen tanker med alle dere kjære lesere der ute!

Vi legger ut masse greier hele tiden på reisende familie. En del av det er ting vi har gjort, en del er reisetips, en del er oppdagelser og nyttig informasjon. Det er ikke alltid enkelt for oss å definere reisebloggen vår som en spesiell ting.

Det begynte ganske enkelt som en blogg på en eller annen gratistjeneste, der vi ønsket å skrive om hvordan vi følte det, hadde det og opplevde det som en familie som var så helt sinnssykt gale at vi skulle bryte opp i et vanlig godt liv i Oslo for å reise. Ja, tenk, reise! Til og med enkelte av naboene våre stakk nesen opp i sky da vi fortalte historien vår. Og da vi etterhvert innså at det vi gjorde ikke på langt nær var allment akseptert, forsto vi også at vi måtte fortelle vår historie til flere mennesker enn bare vår nærmeste familie.

Bloggen endte med å bli flyttet over til det som i dag er vårt eget domene, helt fritt for reklame for neglebørster og rosa mascara. Nå har vi vokst inn til en blogg der vi både skriver om hvordan vi har det og hva vi tenker, men også om opplevelser, attraksjoner og ulike livserfaringer på tvers av det å reise med eller uten barn. For det å ta valget om å reise med barn handler ikke så mye om det å reise med barn, som det handler om foreldrene som er med barna på reise. Det handler om oss alle. Og det handler om deg som leser om oss! Vi vil at du skal kunne få inspirasjon fra oss, lese - og gjerne spørre og grave - om det du lurer på, dele dine tanker og erfaringer, og hjelpe oss til å dytte alle de høye nesene ned mot bakken.

Vi har hatt 13 utrolige måneder på reise med barna våre. De har fulgt oss ubekymret gjennom det de har sett som et helt vanlig liv. De har løpt etter varaner og elefanter som om de var ekorn, trosset store høyder og høye bølger, lært å drepe mygg, men å spare livet til alle andre dyr og insekter. De får bestevenner for livet akkurat der de er, på tvers av språk og kulturer, men synes det er helt greit å forlate de for godt etter en time. De er ikke redde for noe, men er nysgjerrige på alt som er nytt. Og akkurat slik er vi blitt også. Ikke på grunn av oss, men på grunn av barna våre. En reise med barn er ikke å ta med seg barna på reise, det er å bli med barna på reise. Og det er utrolig berikende!

Tusen takk for at nettopp du følger oss og inspirerer oss til å fortsette denne uakseptable reisen med små barn på slep!

Pin It on Pinterest