Laem Thian – Koh Taos vakreste strand ?

Laem Thian – Koh Taos vakreste strand ?

På østsiden av øya ligger det en liten perle - en kritthvit liten strand med krystallklart stille vann. Her kan du snorkle og bade med haier og utrolige fisker en hel dag uten å møte annet enn et par sommerfugler og en og annen bengalvaran. Med store klipper som egner seg godt til å hoppe i vannet fra, og huler og tuneller å utforske under vann, er det nok av aktiviteter å velge mellom.

Laem Thian Koh Tao

Så hvorfor er det ingen andre her?

I denne lille bukta ligger restene av et resort som stengte dørene sine i 2011, da det var for kostbart å vedlikeholde veien som oppløste seg etter hver regntid. Bakgrunnen til denne idylliske stranda er forlatte bungalower, knuste ruter og nedtaggete vegger. En liten spøkelsesby der man ikke helt vet om noen fremdeles bor her, eller om det bare er dørene som knirker i vinden. Naturen har tatt over, og grodd seg over stier og hus, og resten står til forfall.

Resort Laem Thian Koh Tao
Veien hit er umulig å kjøre på, så det tar 45-60 minutter å gå opp og ned langs grus, betongblokker, falne trær og røtter. Omgivelsene er helt fantastiske - det skal godt gjøres å møte andre på din vei, og du er helt alene i jungelen, langt fra støyen og kaoset i byen. Men det er langt og varmt å gå hele denne veien for en strand - uansett hvor vakker den er. Og når man må ta med all mat og drikke selv, så blir det hele ekstra slitsomt.

Bør du dra hit?

Det finnes strender som er lettere å komme til, og som både har god snorkling og fine strender. Men ta turen til Laem Thian om du ønsker den en litt annen opplevelse - total isolasjon, upåklagelig snorkling, klippehopping og utforskning av et gammelt spøkelsesresort. Kan også kombineres med en tur til Mao Bay, eller en topptur til Two View.

Snorkle Laem Thian Koh Tao

Hvordan kommer man hit?

Du har to valg - enten betale i dyre dommer for en longtailbåt fra Sairee eller Mae Haad, eller gjøre som oss - gå. Turen starter fra Sairee, og tar mellom 45 og 60 minutter i ulendt terreng. Ta med gode sko, lette klær og mye mat og drikke. Du kan kjøre et stykke av veien, men må parkere ved veikrysset til Hin Wong Bay. Herifra er det kun mulig å gå. Du følger stien rett frem hele veien. Det er også mulig å ta en kortere tur til Mao Bay, ved å svinge til venstre i første kryss når man kommer over fjellet. Her er ingen strender, men veldig bra snorkling.

Stien til Laem Thian Koh Tao

Vi på Reisende Familie skriver om våre eventyr på vår reise rundt om i verden med to små barn. Det hender vi bruker affiliate lenker som gir oss noen få ekstra kroner i reisekassen - dette betaler selvfølgelig ikke du noe ekstra for! Vi forteller også alltid vår egen mening!

Følg oss:

  • Herlige muligheter! Har bodd I Fili i 10 år (som sagt) men aldri gjort noen ordentlige utflukter. Blir mest jobbing, og nærmeste kafe. En stor skam! – – Digger disse beskrivelsene.

    • Takk for det Sverre!
      Det blir fort sånn når man faller inn i det daglige livet. Vi prøver å utforske så mye vi kan av denne vakre øya nå, før vi også blir oppslukt av jobbene våre. Samtidig er det jo så godt å komme seg ut i naturen og få sett slike herlige perler som dette :)

Pin It on Pinterest