Like nord for Hikkaduwa ligger et bittelite hvitt bygg med en nesten barnslig påmalt mur som forteller deg at du er kommet til Hikkaduwa Sea Turtle Hatchery.

Slike små redningsplasser for havskilpadder i nød finnes strødd langs hele kysten av Sri Lanka, og dette er Hikkaduwa sitt bidrag til kampen om å redde et av havets vakreste skapninger. Skilpaddeegg er visst sett på som en delikatesse som er garantert å gjøre deg sterkere. Derfor sloss de lokale ildsjelene mot bandittene som plukker eggene på natta og selger de til høystbydende på svartebørsmarkedet.

Det koster 500 rupee for å komme inn på området, og i bunn og grunn er det ganske dyrt for et veldig lite anlegg. Men å vite at pengene går til en god sak gjør det desto mer akseptabelt. Barn er gratis! Det er et stort utendørs område der eggene ligger for å klekkes, og rundt 10 tanker med ulike skilpadder i. Enten skilpadder som har mistet en arm eller fot og aldri kan komme ut i havet igjen, eller små babyskilpadder som gjøres klar til å bli sendt ut i det store blå. Å gå rundt tankene og se på skilpaddene er over på 5-10 minutter, om du stopper for å ta bilder og lese det som står om de ulike skilpaddeartene.

Men det morsomste av alt var å kunne løfte opp babyskilpaddene! For en opplevelse, å ha dette lille dyret i hånda - bare et par dager gammelt! Snart skal de ut og kjempe sin egen skjebne, men enn så lenge fikk vi æren av å hilse på de og ønske de lykke til på ferden.

babyskilpadder hikkaduwa turtle hatchery

Barna elsket det, og det var spesielt gøy når de store skilpaddene kom opp for å puste og sprutet vann over alt. Vi var her kanskje i totalt en halvtime, og det viste seg å være vel verdt pengene og turen. Vi kjørte mopeden vår hit, og det er veldig lett å finne frem.

På veien til skilpaddeklekkeriet ligger også Hikkaduwa sitt Tsunami Memorial Museum og en kjempestor Buddha statue som er verdt et besøk - spesielt på grunn av slangetemmeren som sitter utenfor og underholder turistene med kobraslangen og apa si. Bare pass deg for ville dyr - vi holdt på å kjøre på en ku som plutselig var midt ute på motorveien...

Pin It on Pinterest