Hvis du googler Koh Tao, vil du garantert få opp bilder av Koh Nang Yuan. Dette er tre små øyer som ligger like utenfor Koh Tao, og er så spesielle at de er forbundet av en sandbro. Dette er postkortbildet av Thailand!

Om du klarer å komme deg bort fra dykkingen, nattelivet og klatringen på Koh Tao, så bør Nang Yuan ligge høyt oppe på listen for en dagsutflukt! Siden øya er så liten passer den helt perfekt til et par timer med helt fantastisk snorkling og solbading på nydelig hvit sandstrand. Det er også mulig å bo på øyas eneste resort, men den er høyt overpriset og du har ingen alternative spisesteder her ute. På en annen side får du muligheten til å bo helt isolert på din "egen" øy, våkne opp til uberørt sandstrand før dagsturistene kommer, og ikke minst nyte noen helt utrolige solnedganger. Øya er stengt for dagsturister etter klokka 5 hver dag.

Å komme seg hit tar mellom 15 og 20 minutter fra Sairee. Det billigste og enkleste er å komme deg til nordsiden av stranda og chartre deg en longtailbåt derifra. Prisen ligger på 300 baht tur retur per person og er ganske satt. Vi var en gruppe på fire (to voksne og to barn), og fikk prutet ned totalprisen til 700 baht, så det er verdt et forsøk å forhandle. Husk bare å være hyggelig - båten skal tross alt hente deg etterpå! Du avtaler tidspunkt for henting med sjåføren, så det kan være lurt å ha en ide om hvor lenge du skal være på øya før du drar.

Siden øya er privat eid må alle som ankommer betale 100 baht ved ankomst. Det er heller ikke lov til å ha med seg plastikkflasker eller brusbokser til øya - så om du ikke vil bli frastjålet alle pengene dine på øyas eneste bar, bør du kjøpe med deg vann på glassflasker før du kommer. Det finnes en restaurant på øya som serverer helt enkle matretter, men til priser som er nesten det doble av fastlandet. Du kan fint ta med mat selv, men det kan også være hyggelig å sitte på restauranten for en enkel lunsj når man først er her ute.

Hva gjør man på Nang Yuan ?

Det er ikke mange ting å gjøre her, så et par-tre timer holder i massevis for de aller fleste. Men dette MÅ du gjøre når du kommer hit:

  • Start eventyret med å ta turen til det berømte utkikkspunktet. Det er enkel skilting hit, og en lang gangbru over vannet og 239 trappetrinn tar deg opp til toppen av den nest minste øya som utgjør Koh NangYuan. Utsikten er upåklagelig, og om du vil se enda mer kan du driste deg videre oppover fjellet for å få et utrolig panorama over hele Koh Tao og Koh Nagn Yuan. Gjelder ikke hvis du har høydeskrekk!
  • Bad i det herlige, rene vannet. Krystallklart vann med en overflod av fisker i alle farger og fasonger gjør Nang Yuan til et helt unikt sted å være! Du kan kapre deg en solstol eller bare legge ned håndukene på stranden. Husk at ved høyvann kan det være sterke strømmer her, så pass på å være forsiktig.

Er du ekstra dristig, kan du kjempe deg gjennom jungelen på den største øya i øygruppen, og komme deg til toppen av denne øya. Her finner du garantert ingen andre mennesker, og du vil bli belønnet med en utsikt få forunt! Ta med godt mot og mye vann!

Koh Nang Yuan er veldig populært blant dagsturister fra både Koh Tao, Koh Pagnan og Koh Samui, så om du vil ha den aller beste opplevelsen av øya må du enten komme veldig tidlig eller veldig sent. Rundt 11 begynner folk å flokke til øya, og det kan være ubehagelig fullt her. Om du klarer å ignorere alle turistene er det uansett en utrolig flott opplevelse å ta turen til Nang Yuan!

Pin It on Pinterest