Kjempeskilpaddene på Zanzibar

Kjempeskilpaddene på Zanzibar

En halvtime utenfor Stone Town i Zanzibar, ligger Changuu Island, bedre kjent som Prison Island.

Prison Island Zanzibar

Denne øya har en broket fortid. Under sultanstyret ble uskikkelige slaver sendt ut hit for å straffes. Da slavehandelen tok slutt, ble det bygget et mottak på øya, der alle som skulle til Zanzibar ble undersøkt for gulfeber. Her måtte de vente - og kanskje dø - i små celler, mens Stone Town bare var en båttur unna. Heldigvis er forholdene litt bedre nå, for de med vaksinasjonskort i alle fall!

I dag er øya en liten perle i det indiske hav. Hit drar du for å se kjempeskilpaddene som kom hit fra Seychellene på begynnelsen av 1900 tallet. Det som begynte som 4 voksne skilpadder for over hundre år siden, er nå hundrevis av skilpadder i alle størrelser og aldre. Skilpaddene er rundt 200kg tunge, og noen av de på øya er over 100 år gamle. De bor i små innhegninger, men vandrer fritt rundt. Så her er muligheten til å klappe og mate skilpadder som er større enn barna! Aiko fikk lov til å holde i en liten skilpadde, og det var stor stas. Vi var litt bekymret for om de skulle bite henne, men guiden vår passet på, og de virket veldig fredelige og folkevant.

Skilpaddene er definitivt den største attraksjonen på øya, men man kan også gå en tur og se rester av det gamle fengselet. Et hotell er blitt bygd på øya, og har tatt over de fleste av lokalene, så det føles mer som oppbygde kulisser enn rester fra fortiden. Utsikten rett ned i havet fra den gamle bryggen bak mottaket er derimot verdt gåturen i varmen. Bryggen har råtnet bort, og bare gamle påler stikker opp fra havet. Her er minst 20 meter ned, og ingen rekkverk - så pass godt på barna (og deg selv!).

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Det er en liten restaurant på øya, og en liten bar, men en titt på prisene, så ser man at her ønsker de å utnytte turistenes isolasjon. Ta med egen mat og drikke !!

Om man vil, er det også mulighet til å snorkle ved et rev like utenfor øya. Det er ikke det beste revet vi har opplevd, men likevel en flott opplevelse. Man kommer er veldig tett på fisker i alle farger, konkylier og skumle kråkeboller. Og vannet er krystallklart. Vi så også noen som badet på stranda her, men med så mange båter som kjører til og fra hele dagen, fristet ikke det oss.

Prison Island er absolutt verdt et besøk når du er på Zanzibar. Skilpaddene er god nok grunn - det er noe barna aldri kommer til å glemme. Men det er også godt å få se litt undervannsliv, og komme seg bort fra byen. Og selv om mye er forandret de siste hundre årene, er det en spesiell følelse å komme båtveien inn mot Stone Town og se den også fra denne siden. Turen koster rundt 100 dollar for en liten familie. Da er båt, guide, inngang og snorkelutstyr med. Du kan også ta en tur ned til stranda i Stone Town selv, og chartre deg en båt en halv dag for ca 40 dollar, men husk penger til inngang (6$pp), og egen maske og snorkel.

Vi på Reisende Familie skriver om våre eventyr på vår reise rundt om i verden med to små barn. Det hender vi bruker affiliate lenker som gir oss noen få ekstra kroner i reisekassen - dette betaler selvfølgelig ikke du noe ekstra for! Vi forteller også alltid vår egen mening!

Følg oss:

 • Kjetil

  For en fantastisk reise:) her er det bursdagsfeiring i dagesvis, da vi endelig har fått en 5-åring i hus:)

  Mvh
  Hele familien i vårveien;)

  • Så gøy å høre! Gratulerer så mye til Amalie og hele familien! Aiko snakker ofte om henne, så det kan fort hende det dukker opp et brev i postkassa en eller annen dag :) Gleder oss til dere kommer på besøk!

 • jeanette

  Hei på dere!! Så utrolig gøy å følge dere her på bloggen!! Håper dere koser dere og nyter den nye tilværelsen fullt ut!!

  • Så hyggelig at du vil følge oss på reisen:)
   Vi koser oss kjempemye, og gleder oss til vi kan begynne å fortelle om alle våre opplevelser i Thailand også!

 • Vibeke

  Det høres ut som et fantastisk sted! Jeg gleder meg til å følge bloggen deres, dere gjør det vi drømmer om å gjøre! Gleder meg også til å lese mer om Koh Tao – der tok vi dykkesertifikat for ca 10 år siden :)

  • Så hyggelig å høre Vibeke! Får håpe vi kan hjelpe dere litt på vei med drømmene deres:)

   Nå har vi vært på Koh Tao i over en måned, så det er sannelig på tide å skrive litt om denne fantastiske plassen! Kan tenke meg at det var herlig her for 10 år siden! Kanskje vi sees en gang på denne lille øya vår? :)

Pin It on Pinterest