Typisk oss å bare kaste oss ut i det, her reiser vi til nye og ukjente steder uten å egentlig ha noe klart på den nye destinasjonen...

Men det er fantastisk hvordan alt ordner seg! Hus og scooter kom i orden etter noen få dager, og det neste på listen ble å finne jobb. Jeg var ikke for bekymret, siden jeg allerede kjenner flere som dykker i Sri Lanka. Noen fordeler er det heldigvis med å ha jobbet for en av verdens største dykkeskoler - Buddha View Dive Resort på Koh Tao - og det er at jeg møter så utrolig mange mennesker fra alle verdens hjørner og får nye venner og kontakter for eventuelle fremtidige jobber og samarbeid!

Jeg hadde ikke dykket på flere uker, så jeg bestemte meg for å ta to dykk med Hikkaduwas største dykkeskole, Poseidon Diving, der jeg også kjenner eieren. Endelig fikk jeg være i mitt rette element - under vann med fisker og koraller. Det var en deilig dag med to dykk. god service og vennlig ansatte! Jeg fortalte eieren og crewet at jeg skulle være her over en lang periode og at jeg var ute etter en freelance jobb som dykkeinstruktør i første omgang...

Noen dager etter får jeg en melding om at jeg må komme meg ned dit igjen, da de muligens vet om jobb til meg i Unawatuna, et sted som ligger 40 minutter unna med tuk tuk fra Hikkaduwa. Jeg reiste kjapt ned og fikk en telefon levert i hånden der jeg fikk snakke med Hans som driver Unawatuna Diving Centre - et 5 stjerners PADI dykkesenter. Dagen etterpå sitter hele familien på den lille scooteren vår som ikke går mer enn 40 km/t på vei til Unawatuna...

Unawatuna Diving Centre

Hos Unawatuna Diving Centre får jeg øyeblikkelig tilbud om en freelance jobb, og jeg kan starte allerede dagen etterpå! Den første dagen i ny jobb blir jeg hentet i min egen private tuk tuk fra Hikkaduwa, gjør to dykk med nye studenter og og får massevis av gode tilbakemeldinger! Allerede på mine første dykk ser vi hvaler og delfiner fra båten, skilpadder, hummer, blekksprut, fantastiske fisker og eldgamle vrak under havoverflaten. (dessverre er ikke disse så fotogene på GoProen, så her er et bilde av noen andre fisker sammen med et vrak i Unawatuna)

Undervannsliv Unawatuna Sri Lanka - 24 m under havoverflaten

Neste dag er det ny runde med nye studenter og enda flere gode tilbakemeldinger, da jeg plutselig får tilbud om å være med hele gjengen til Trincomalee på østkysten etter endt sesong på Unawatuna som er i slutten av mars. Det betyr at jeg har garantert jobb ut juli, og det kunne jeg jo ikke si nei til!! Jeg jobbet kun som freelance dykkerinstruktør enda, men etter tredje dagen ble jeg ansatt i fast stilling med gratis husrom og samtidig veldig godt betalt!!

Alt ordner seg for snille piker sies det, og det gjør det så lenge du tør å kaste deg ut i det ukjente!

Pin It on Pinterest