Om man vil leve et liv på reise er det mange måter å finansiere det på. Først må man overkomme frykten for alt som kan gå galt, og rett og slett bare gå for det!!

Den desidert beste måten å kunne reise uten å være avhengig av å jobbe er å nedbetale boliglån på en eller to boliger og leve av leieinntekter. Eller etablere et suksessfullt firma som du kan selge og leve av rentene som renner inn. Vinne i Lotto eller reise mens du er pensjonist har jo også noe for seg...

Men la oss innrømme det! Det er bare et fåtall av oss som er så heldige, og selv de som har muligheten til å reise når de blir 'gamle' kunne heller tenkt seg å reise ! Du lever jo bare en gang, ikke sant?

Det er derimot en måte å tjene penger på uansett hvor du er i verden. Den er ikke enkel, og det krever mye hardt arbeid! Men får du det til, vil du kunne leve godt nesten uansett hvor du reiser, og du vil endelig kunne leve ut drømmen om å reise jorden rundt på ubestemt tid uten å bekymre deg for penger!

Vi snakker selvfølgelig om arbeid du kan gjøre på nett!

Vi fant dette som en veldig god mulighet til å tjene penger mens vi reiser, og selv om vi også sper på inntekten som klatre- og dykkeinstruktør er målet i løpet av de neste par månedene å kunne leve av kun inntekten vi får ved å jobbe på nett!

Så hvordan er det mulig?

Glem alle snarveier til rikdom og lykke som spamer deg over alt på nett! Veien til å tjene penger på nett kan være lang og full av motgang! Men her er våre beste tips basert på våre erfaringer:

  • Lag deg en liste over ting du er virkelig god på og interessert i. Er det noe du kunne tenkt deg å lære mer om, er interessen nok til at du kanskje kan leve av det. Vi har blant annet blitt enda bedre på å utvikle hjemmesider ved å være interessert, bruke tid på å lære, prøve og feile. Vi kan bli enda bedre, men vi er på vei mot noe. Når du har investert hundrevis av timer på å lære noe, har du et forsprang foran de som ikke har brukt like mye tid. Og du kan dermed begynne å ta betalt for enkle tjenester!
  • Sjekk nettet for inspirasjon. Enkle søk på 'jobber man kan gjøre hjemme', 'stay at home mums' osv kommer opp med mange, spennende jobber og måter å tjene penger på som du kanskje aldri hadde tenkt var mulig. Nettet har hatt en eksplosiv vekst de siste 5 årene innenfor outsourcing av jobber, og det er helt utrolig hva man kan jobbe med bare man har en pc og internett nå for tiden!
  • Finn ut hvor mye du må tjene for å kunne leve av å jobbe online. Begynner du i et nytt felt der du har liten erfaring, kan det være lurt å legge seg lavere i pris enn det som er vanlig. Slik vil du lettere kunne få dine første oppdrag, bygge erfaring og få tilbakemeldinger på arbeidet ditt. Husk at de fleste betalinger skjer etterskuddsvis, og er du frilanser og fakturerer, kan det ofte hende at det tar opptil en måned før du får dine første penger på konto. Derfor bør du ikke være avhengig av inntekten fra disse jobbene i starten, men ha råd til å bygge deg opp en kundebase, erfaring og gode referanser.
  • Har du en jobb som betales per time, kan det være lurt å legge inn så mye egentid på dette som du kan. Med andre ord - jobb noen timer ekstra uten å ta betalt for det. Slik lærer du mer, unngår å stresse for mye på jobben, og sørger for å levere et kjempegodt resultat til oppdragsgiver - enda en god referanse, og en veldig god erfaring. Du kommer til å bli bedre ettersom du tar flere jobber, men du vil aldri få flere jobber om du misbruker tiden til oppdragsgiveren og leverer middelmådig resultat. God arbeidsmoral er like viktig på nett som i det virkelige liv!
  • Frilansjobber betaler bedre, men gir uforutsigbare inntekter. Faste jobber betaler generelt noe mindre, men kan gi deg en mer stabil inntekt. Du er uansett aldri garantert jobben, så selv om du har en 'fast' jobb, vil du uansett behandles som en frilanser. Begynner du å slappe av eller gjøre en dårlig jobb, står oppdragsgiver klar til å sparke deg på dagen. Sørg derfor alltid for at du leverer topp kvalitet, og ikke ta på deg mer jobber enn det du klarer å utføre med godt resultat.

Hvor skal du begynne?

Vi begynte først å lete etter jobber som oversettere fra engelsk til norsk, fordi det var noe vi følte vi kunne mestre, eller i alle fall prøve oss på. Dette førte oss til oDesk, som er en nettside der oppdragsgivere over hele verden kan legge ut sine oppdrag, og frilansere kan søke på de ulike oppdragene og gi bud enten på pris per time eller utført oppdrag. Her finnes det utrolig mange oversettelsesjobber, og etter et par oppdrag innså vi plutselig at det var mye mer som kunne gjøres på nett når man først utvider horisonten sin. Gjennom oDesk har vi nå to faste jobber som gir oss en grei sum penger hver måned, der vi blant annet oversetter, skriver artikler, jobber med sosiale media, markedsføring, kampanjer og promotering og mye annet. Når du registrerer deg på oDesk, er det viktig å fylle ut en god profil som viser hvem du er og hva du kan. Du kan også ta tester som bekrefter dine kunnskaper. Husk at det du setter som dine egenskaper er det som blir vist på dine jobbsøk, så her lønner det seg å være ærlig om du skal finne de beste jobbene for deg. Det utlyses jobber flere ganger om dagen, og de mest populære (les: best betalte) går fort! Så det lønner seg å følge med! På oDesk finner du jobber som webdesigner, designer, oversetter, programutvikler, personlig assistent, callcenter, kundesupport (epost/chat) og mye mye mer.

Det er også mange som har blogget seg opp til rikdom og lykke. Det er også en god måte å tjene penger på, men det er vanvittig vanskelig. Skal du tjene penger på å blogge, må du komme på toppen av blogglistene i Norge (om du blogger på norsk) - og her er det mange om beinet. Regn med å legge ut minst 10 innlegg om dagen, skriv om noe som engasjerer og provoserer og selg sjela di. All ære og respekt til de som klarer dette, for det er hardt arbeid! Vi er ikke bloggere, men liker å ha denne siden for å dele våre reiser med venner og familie, og også våre opplevelser rundt om i verden med alle som har lyst til å lese. Det hadde vært kjedelig om vi ikke fikk noe tilbake fra all tiden brukt her, så vi er ærlige om at vi bruker affiliate lenker enkelte steder i bloggen vår. Det er ikke noe som gjør oss rike, men det dekker i alle fall det vi betaler for å ha bloggen og vår egen nettside, og affiliate lenker gir oss rett og slett betaling for at vi viser deg til en bestemt side. En slags ærlig reklame som ikke koster deg noe mer, og som ikke går ut over integriteten vår. Det er også derfor du ikke ser reklamebannere rundt om på siden vår. For vi hater reklame på blogger!!

Er du interessert i å utvikle hjemmesider, er dette også en god mulighet til et yrke som kan gjøres over alt. Du trenger ikke være ekspert for å lage en enkel hjemmeside eller blogg for noen, men det lønner seg å ha interesse og ha gjort mye research og prøving og feiling selv før du begynner å selge dine tjenester. Det første du trenger er ditt eget domenenavn. Vi har nå tre domener og et underdomene, og har brukt One.com hele tiden. Vi er kjempefornøyd med de, fordi de både er stabile, rimelige og har fantastisk kundestøtte! Og de har enkel installering av WordPress! For her kommer trikset med gode hjemmesider! De fleste sider i dag lages med WordPress, fordi det er enkelt, kjapt og vennlig for søkemotorer. Nesten alle 'profesjonelle' sider du ser er faktisk laget i WordPress! Med Worpress trenger du ikke tenke for mye på koding, selv om noe css kan være en stor fordel. Så lenge du har gode Temaer (themes) med support og tilpassningsmuligheter, er det ingenting i veien for å lage en profesjonell hjemmeside eller blogg med WordPress som du kan selge inn hos dine nye kunder. Vi bruker Divi 2.0 fra ElegantThemes - et theme som definitivt er det beste på markedet! Ta en titt, så forstår du det fort!

Vi har også tjent noen tusenlapper på å selge bilder på sider slik som iStockPhoto og YayMicro. Er du glad i å ta bilder, og har god kvalitet, kan bildebehandling og har et blikk ikke så mange andre har? Da kan dette være noe for deg! Det krever mye arbeid, men så fort du har et godt bilde kan det gi deg en liten sum penger i måneden og jo flere du har, jo mer penger får du. For vår del har det vært nok til å betale Spotify abonnementet vårt, men ikke noe å bli rik av. Dyre kamera og gode bilder er en tid av fortiden for oss, men vanvittig gøy likevel!

 

Det er selvfølgelig mange flere muligheter - noen tjener seg rike på å spille online poker, noen er gode på aksjespekulering, og noen er så heldige at de allerede kan ta med seg jobben sin og reise. Men for alle oss andre - her fikk du noe å tenke på hvis du har lyst til å realisere drømmen om å reise og tjene penger uansett hvor du er i verden! Spør oss også gjerne om det er noe mer du lurer på!

 

 

Pin It on Pinterest