Hvordan finne den beste og billigste reiseforsikringen?

Hvordan finne den beste og billigste reiseforsikringen?

Vi hadde aldri tenkt særlig på forsikring når vi har vært på ferier tidligere. I Norge så er man ofte dobbelt og trippelforsikret, gjennom avtaler med banken, folketrygden (for reiser i EØS), og gjennom kredittkortet ditt eller reiseselskap.

Vi ble veldig glad for at vi var forsikret da vi badet utenfor Lido i Venezia, og ryggsekk med pass, kort, penger, postkort, kamera og klær plutselig ble borte. Vi trodde vi var forsikret gjennom kredittkortet, men vi hadde bestilt reisen med et vanlig bankkort. Heldigvis hadde vi en ekstra forsikring gjennom banken, som fikk dekket noe av tapet vårt. Opplevelsen av å stå i badetøy uten en euro, og skulle reise videre med fly uten legitimasjon dagen etterpå... Den er ubetalelig!

Da trenger man et selskap som ordner opp fort og enkelt! Og heldigvis, for alle reiser som varer opptil 30-45 dager så trenger du ikke passe på annet enn å bestille reisen din med et kredittkort. Bare sørg for at du har reiseforsikring på kortet ditt, og at du betaler ned kredittkortet før rentene begynner å løpe!

Så hvor skulle vi begynne når vi skulle reise over lengre tid, til ubestemte destinasjoner, med to barn på slep ?

Av norske forsikringsselskap fant vi Gouda som en av de rimeligste på reiseforsikringer. Men de har også sine svakheter. Den største er kanskje at du kun kan tegne forsikring for 12 mnd. Om du ønsker å forlenge forsikringen din, kan dette kun gjøres 1 gang, og veldig sjeldent ut over de første 12 mnd. Når man reiser på ubestemt tid, vil det være en større fordel å kunne kjøpe reiseforsikring i for eksempel 6 mnd av gangen, også forlenge etterhvert. Det kan hende man blir veldig lenge borte, det kan hende man vil hjem, og det kan hende man skal besøke destinasjoner som ikke var planlagte (eller ikke dekkes av den forsikringen du har). En reiseforsikring man enkelt kan gjøre endringer på er viktig for oss! Dessuten ville Gouda ha over 40 000 kroner for å fulldekke hele familien i 12 mnd. 40 000 kroner ! Vi måtte lete videre!

World Nomads fant vi akkurat det vi lette etter. En reiseforsikring som dekket alle aktiviteter vi skulle holde på med, og mer. Skal du dykke dypt, klatre høyt og drive med annen ekstremsport, er det viktig å finne en forsikring som faktisk dekker dette! Ikke bare det, men Worldnomads forsikrer hele familien vår for bare 20 000 per år, med muligheter til å utvide for så lenge vi vil! En annen fordel for oss som oppholder oss et sted over lengre tid, er at om ulykken skulle være ute, så blir du fraktet til nærmeste ordentlige sykehus, og etter endt behandling blir du fraktet tilbake dit du var, istedenfor tilbake til Norge - dersom du ønsker det, selvfølgelig. Hjemmet vårt er jo tross alt der vi har sengen vår nå, så det er veldig viktig for oss. Worldnomads har også mange andre gode vilkår, og på tross av mye leting på nett og i blogger, har vi ikke funnet noen som kan tilby bedre vilkår og tjenester til den prisen de har!

Når du skal velge reiseforsikring som passer deg, så er det viktigste å finne ut av hva du trenger, og hvilken tur du skal ha. Sjekk alle betingelser nøye, og sammenlign flere selskap. Norge er veldig dyre på reiseforsikringer, så det kan være lurt å sjekke internasjonale selskaper. Og om man reiser med barn, så må man ha en ordentlig forsikring som tar hele familien på alvor! Så får vi håpe ingen av oss får bruk for forsikringen sin !

Gouda og andre norske forsikringer er nok kjempefine til vanlige ferier opp til en måned. Skal du reise med den transsibirske jernbanen, på seiltur verden rundt, sykkeltur langs Sør-Amerika, eller reise rundt i 6 måneder som backpacker, så er World Nomads den aller beste og billigste reiseforsikringen for deg!

Har du noen tips om reiseforsikring, så del de gjerne i kommentarfeltet!

Vi på Reisende Familie skriver om våre eventyr på vår reise rundt om i verden med to små barn. Det hender vi bruker affiliate lenker som gir oss noen få ekstra kroner i reisekassen - dette betaler selvfølgelig ikke du noe ekstra for! Vi forteller også alltid vår egen mening!

Følg oss:

 • Siv

  Tusen takk for fantastisk råd! Jeg skal se nærmere på vilkårene til Worldnomads, men det ser ut til at det er midt i blinken for meg!
  Nå har jeg Goudas go explore, som dekker alt jeg trenger og har vært veldig raske til å behandle sakene mine uten noen problemer. Men som dere sier, man kan bare bruke dem I et år da man må være medlem av folketrygden for å være dekket, som med de fleste norske forsikringer. Så etter et opphold i Norge til sommeren, må jeg finne på noe annet om jeg vil fortsette å reise.
  Dette var til stor hjelp! Jeg har også gitt forslaget videre til mine foreldre som vil ut og seile jorda rundt.

  • Hei!
   Vi er glade for å være til hjelp! Utallige timer og dager med research gjorde at vi falt på dette valget for vår forsikring! Jeg tror norske selskap tjener i overkant mye penger på forsikringene sine, samtidig som at det er liten reell konkurranse. De fleste tilbyr noenlunde de samme forsikringene til nesten samme priser. Det var ganske overraskende å finne en så bra forsikring utenfor landegrensene, jeg hadde liksom ikke tenkt at det var en mulighet en gang 😮

   Kan anbefale de til alle som skal reise, om det er kort eller langt, men for nomader som oss så er det ikke noe tvil om hva man skal velge :)

   Ha en fortsatt trygg og strålende reise ! :)

 • Anders Hakstun

  Har dere noen erfaringer med disse når uhellet er ute? Én ting er jo prisen, en annen ting er jo kundeservicen når ting faktisk skjer.

  • Hei!
   Heldigvis har vi ikke hatt noen større uhell på reisen! Vi har derimot fått tilbake alt vi har brukt på legebesøk hos barna (og det er blitt en del), for alt fra kutt i panna til høy feber. Vår erfaring med World
   Nomads er derfor veldig god ut ifra våre egne opplevelser, ellers ville vi aldri anbefalt det. Så krysser vi fingrene for at vi ikke trenger å bruke de for noe mer alvorlig enn barnesykdommer! :)

Pin It on Pinterest