Februar er lagt bak oss, og vi kan se tilbake på hvor mye vi brukte og hvor mye vi tjente denne måneden på reise.

Nytt i denne serien er også at vi skal ta med det vi tjener, litt for å følge med selv og forhåpentligvis klare å gå i pluss hver måned, men spesielt for å gi deg som leser verdifull informasjon som du kan bruke til å realisere dine egne reisedrømmer. For det er faktisk mulig!

Februar bærer stort preg av at vi akkurat var kommet til Sri Lanka, og vi hadde både netter på hotell, mange måltider ute og noen ekstra utgifter på transport.

Utgifter Februar 2015:

Transport: 1432,-
(leie av moped i 5 dager, transport fra flyplass, reise med tog t/r Colombo og bensin)
Bolig: 4456,-
(hotell i 5 netter og leie av hus i en mnd)
Mat: 5777,-
Luksus: 4665,-
Nødvendigheter: 830,-
Visum: 1037,-

Totalt brukte vi 18197 kr i hele februar!

Inntekter Februar 2015:

Inntekt fra jobb som dykkerinstruktør: 1786,-
Inntekt fra jobb på nett (etter skatt): 6059,-

Totalt tjente vi 7845 kr i februar!

Kommentarer: Weni begynte ikke å jobbe før etter et par uker i Sri Lanka, dermed får vi ikke full uttelling fra denne jobben før i neste måned. Alt hun har fått utbetalt i februar er halvparten av hennes faste månedslønn, mens betaling for alle kurs og dykk kommer i mars. Januar var en måned preget av flytting og mye reise, og dermed også lite jobb på nett. Dette har forplantet seg inn i utbetalingene i februar, og også her vil mars forhåpentligvis bli en noe bedre måned inntektsmessig for oss.

Hvordan gikk det?

Vi hadde egentlig ikke noe bestemt budsjett når vi kom til Sri Lanka. Det er vanskelig å vite prisnivået og hvor de billigste butikkene når man først kommer til et nytt land, derfor blir gjerne utgiftene ekstra høye den første tiden. Det er uansett trist å se at vi gikk over 10000 kroner i minus første måned! Vi brukte også mye tid på å kose oss på strandrestauranter de første ukene før Weni begynte å jobbe, og det var vel verdt det. Overraskende nok er Sri Lanka mye billigere enn Thailand! Det eneste som er en mye større utgift for oss på luksussiden nå er røyk, som er vannvittig dyrt i Sri Lanka (30 kroner for en pakke). Vi får rett og slett bare slutte!

Hvordan ser neste måned ut?

Mars ser veldig bra ut på inntektssiden. Vi har hatt noe større utgifter til mat på grunn av manglende kjøkken her vi bor, men vi bor gratis i hele mars!! Det har også blitt flere jobber på nett, noe som vil gi stor avkastning i april måned, og vi gleder oss endelig til å komme i pluss igjen på konto! Vi har en tro på at vi bør klare oss på ca 10 000 kr per måned i Sri Lanka (reiser og sightseeing ikke inkludert)! Følg med!

Pin It on Pinterest