Før vi reiste brukte vi uker på å lage en pakkeliste, kjøpe inn alt det vi trodde vi kom til å trenge og prøve å få plass til alt sammen i minst mulig bagasje.

Etter 435 dager på reise, der vi har bodd på ett sted fra alt til et par timer til 6 måneder, har pakkelisten vår forandret seg ganske mye! Det er nesten flaut å se tilbake på et av de første innleggene våre, der vi lurte på om vi virkelig hadde med alt. Etter et par måneder på reise oppdaget vi at vi hadde med en del helt ubrukelige ting, selv om vi faktisk har fått bruk for barnas myggnetting her i Sri Lanka! 599 kroner vel investert på Nomaden en vinterdag i 2013!

Vi var glade for at vi klarte å begrense oss til 2 ryggsekker, 2 reisesekker, en bag, en koffert til Aiko og en reiseseng når vi først forlot det kalde nord. Men selvfølgelig forandrer mye seg når man oppholder seg på en bitteliten øy så lenge som vi gjorde. Leker hopet seg opp i alle små kriker og kroker. Vi trengte ikke leve ut av en koffert lengre, og vi eide både motorsykler (hele 4 av dem), kjøleskap og kulegrill. Slik så flyttelasset vårt ut da vi byttet hus etter bare 6 mnd i Koh Tao:

bagasje på reisen fyller seg opp

Da tiden kom for å forlate øya vi hadde brukt et helt år av vårt liv på, måtte vi begynne nesten samme prosess som vi hadde i Norge. Selge ting, gi bort ting, kaste ting. Det var befriende på et vis å endelig skulle komme tilbake til det livet vi begynte med - livet der vi levde ut i fra det vi hadde i koffertene og ryggsekkene våre. Vi hadde kvittet oss med ganske mye av det vi først hadde pakket ned i Norge, men vi hadde samtidig fått litt mer å reise med - nemlig en hel koffert full av dykkerutstyr!

Likevel ble vi overrasket når vi kom på flyplassen og skulle veie bagasjen vår. Vi er en familie på 4 og reiser med 65 kg! Og av de 65 kiloene er 25kg dykkerutstyr!

Selvfølgelig sniker vi unna mange kilo i håndbagasjen vår, oftest fordelt på 2 store og 1 liten sekk. Her ligger alt av elektronisk utstyr - noe av det viktigste på hele turen! Slik ser all bagasjen vår for en jorden rundt reise ut akkurat nå (minus den grå kofferten):

mye men lite bagasje på reise

Og her er pakkelisten vår:

  • 1 ryggsekk med klær til barna (lett!)
  • 1 ryggsekk med klær til oss, pluss noen håndduker
  • 1 bag med utstyr - førstehjelpsskrin, leker, bøker, toalettsaker ++
  • 1 liten koffert med barneting - lego, tegnesaker, kosedyr, leker, smykker, pyntesaker ++
  • 1 stor reisesekk med 2 macer, 3 kamera, 1 DS, alle ladere, elektroniske greier, penger, pass og kort (vi tar ekstremt godt vare på denne sekken!)
  • 1 mindre reisesekk med bøker, iPad, bleier og leker
  • 1 sekk til Aiko med kosedyr og noen tegnesaker
  • 1 ENORM bag med dykkerutstyr. Bæres helst ikke.

Det er vanskelig å si hva man MÅ pakke på en reise, men for oss har det vist seg at det aller meste er klær, klær, og noen kosedyr. Vi har også med noen håndduker og sengesett til barna da det ikke alltid er det på stedene vi reiser til. Det som veier mest utenom dykkerutstyret er all elektronikken, og kanskje det viktigste vi har hatt med oss på turen er noe så enkelt som en forgrener! Vi lader hele tiden, og vi lader mange ting! En forgrener lar oss drive med 2 pcer og en iPad mens vi lader goProen til morgendagen. Helt fantastisk, og faktisk helt uunværlig! Reiseseng er solgt, ullbleier ble aldri brukt, og bøker byttes underveis. Alt vi trenger er noen gadgets og klærne våre. Enkelt og greit.

Hvordan pakker du?

Pin It on Pinterest