Nå når vi har vært over 50 dager på reise, og endelig fått tømt alle kofferter, ser vi med vantro på hva det var vi pakket ned for over 7 uker siden. Det er lettere å se i ettertid selvfølgelig, men det er åpenbart en del ting vi trodde vi hadde veldig god bruk for på tur, men som ble dyttet stadig lengre ned i sekken.

Når man planlegger en tur, er det så mye å tenke på. Vi sjekker hva andre pakker med seg, hva man bare ha. Vi har jo barn med, så vi må jo ha med litt ekstra til dem? De fleste vi spør, sier vi kan kjøpe ting underveis. Men hva om vi ikke får sjansen? Hva om vi trenger det mygnettet på første overnattingssted? Enn om vi får vondt i hodet, vi trenger jo paracet? Det var et par ting vi ikke kjøpte før vi dro, og siden vi var strandet på øde resorter rundt omkring i Tanzania, tok det en stund før vi fikk tak i det også. Myggspray og solbriller kan faktisk være kjekt å ha fra dag en.

Hva du pakker, kommer selvfølgelig mye an på hvor du skal, og hvordan du skal reise. Hvordan du bor, og om du reiser kollektivt eller privat, om du skal på trekking, eller bare slappe av på stranda. Du må selv finne ut hva du trenger, men her er i alle fall 5 ting vi absolutt ikke hadde bruk for:

1. Myggnett. Vi brukte 1100 kroner på Nomaden for å kjøpe det beste myggnettet til oss og ungene. Barnas nett er brukt en eneste gang, men dagen etter fant vi ut at det ikke var mygg der vi bodde likevel. På 50 dager har vi knapt møtt mygg, og så lenge man har myggspray (det har vi heldigvis nå), så holder man jo myggen borte en stund uansett. De fleste hoteller er utstyrt med egne nett, og/eller nett på vindu og dører. Om du skal reise som backpacker og bo på de billigste stedene, så er det nok absolutt å anbefale.
Myggnett

2. Tøybleier. Vi visste vi kom til å gå tom for billige Pampers bleier (4 for 3 på Rimi) en eller annen gang. Derfor var intensjonen god, om å begynne med tøybleier på natta, og starte tidlig bleieavenning på Saga. Vi skulle jo bare valse rundt på stranda likevel, ikke sant? Det viste seg at det er så mange transportetapper hver dag, og generelt lite strandtid. Hvem orker vel å ligge på stranda en hel dag uansett? Ikke Saga i alle fall. Der er 2500 kroner vi kunne spart oss. Noen som har lyst til å kjøpe tøybleier av oss?
Tøybleier og regnponcho
3.
Regnponcho. Vi er jo ikke i Norge lengre! Det regner ikke!

4. Nintendo DSi. Pappa har mer enn nok å gjøre med å passe på barn. Spilling er det rett og slett ikke tid til. Det var det ikke før vi dro, og det er det ikke nå heller.

Nintendo DS
5.
Kleshenger. De fleste steder kan du få vasket klær raskere og billigere enn du vasker dem selv. Og hvor skal man henge opp klærne? På hotellrommet? I Thailand er det kleshengere på ethvert hotell og hus, så om du vasker selv, fremfor å betale 6 kroner kiloen, så har du ikke bruk for den kleshengeren uansett.

Kleshenger

 

Og her er 3 ting vi ikke kunne levd uten (uten de åpenbare da - som bleier, penger, kamera, pc, klær...) :

1. Medisinsett. Vi kjøpte det dyreste vi fant, noe jeg ikke var helt overbegeistret for. Men vi har fått bruk for alt fra plaster til bandasjer, sakser og termometer. Vi har selvfølgelig også fylt det med all mulig rar medisin, noe som også har vist seg nyttig. Dette settet blir fylt opp etter hvert som vi trenger mer medisiner. Og det er ikke skjeldent når man har barn på tur.

2. Lommelykt og hodelykter. Når solen går ned, går den ned fort. En spasertur fra restauranten til rommet kan være en prøvelse som resulterer i både kuler i panna og krabebitt på tærne. Når strømmen går - og det gjør den stadig vekk - da er lommelykten redningen fra knall og fall i stummende, kjedelig mørke. Det er også veldig god underholdning for barna. Når man må kjøre scooter på uopplyste kjerreveier, da er hodelykten en bra hjelp for å unngå å kjøre på hunder og mennesker som forviller seg ut i veien.

3. iPad. En 4åring trenger mye stimuli, mer enn det to slitne reisende foreldre kan gi, når de attpåtil har en 1åring på fanget. Da er det godt med en iPad full av filmer og spill. Spesielt på lange fly, buss og båtturer.

iPad Lommelykt Medisinsett

Pin It on Pinterest