Det er mange som tror at fyrtårnet i Galle er hovedattraksjonen i denne vakre, lille byen. Men det skulle vise seg at de tok helt feil...

I dag tok vi endelig turen til gamlebyen i Galle for å vandre rundt, spise is og nyte den eldgamle koloniarkitekturen som enda står uforandret siden 1700 tallet mellom de enorme murene som utgjør gamlebyen. Byens historie begynte for veldig lenge siden, men arkitekturen ble først påvirket da portugiserne kom til byen på 1700 tallet. Gjennom 1800 tallet hadde både portugiserne og nederlenderne rukket å sette et helt unikt preg på byen. Når man går gjennom de rolige gatene i Galle by, er det som å ha hoppet inn i en tidsmaskin. Hvis man klarer å se bort i fra alle turistene og hatteselgerene da.

Siden mamma jobbet på en lørdags morgen, tok pappa og barna turen til Galle selv, med få andre ambisjoner enn å vandre rundt og ta inn stemningen, reise litt tilbake i tid og ikke minst spise masse is og leke på de store gressplenene på toppen av fortet som omkranser byen. Uten særlige planer endte vi på en vandring der vi stoppet og nøt det vi så, enten det var kuer som beitet, slangetemmere eller fantastiske kirker og bygninger.

kyr beiter på galle fort

Men så fort vi møtte andre turister, innså vi at alt dette var helt uten interesse for dem. For hovedattraksjonen i Galle viste seg å være ingen andre enn Aiko og Saga!

Det hendte jo at vi ble stoppet for at andre ville ta bilde sammen med barna våre i Thailand. Eller noen plukket opp mobiltelefonen og tok et kjapt bilde av barna på vei bortover gaten. Men ingenting kunne forberedt oss på dette. Horder av turister med telefotolinser satte seg ned på kne og knipset det de kunne av barna våre. Noen brukte telefonen eller ipad, men de fleste hadde solide speilreflekskamera, og så ut som paparazzier der de satt. Barna elsket det, og poserte, smilte og følte seg nok ganske fine og viktige. Mens pappa ble nesten dyttet unna for å ikke være i veien for de gode bildene! Denne fotosesjonen varte i nesten 5 minutter :

hovedattraksjonen på galle fort

Dette fortsatte gjennom hele vår timeslange vandring i den vakre gamlebyen. Helt til Aiko og Saga så seg leie av all oppmerksomheten og begynte å slå folk med pinner. Kanskje vi skal begynne å ta betalt for at folk tar bilder av barna våre?

Her er noen flere bilder fra vår nydelige vandring gjennom en av verdens vakreste byer:

galle fort har en utrolig stemning koloniarkitektur overalt i gatene mellom galle fort fantastisk utsikt på galle fort gåtur på fortet i gallePalmeskog i byen midt i Galle Sri Lanka På vandring gjennom Galle

 

Pin It on Pinterest