Hovedattraksjonen i Galle er ikke det du tror den er

Hovedattraksjonen i Galle er ikke det du tror den er

Det er mange som tror at fyrtårnet i Galle er hovedattraksjonen i denne vakre, lille byen. Men det skulle vise seg at de tok helt feil...

I dag tok vi endelig turen til gamlebyen i Galle for å vandre rundt, spise is og nyte den eldgamle koloniarkitekturen som enda står uforandret siden 1700 tallet mellom de enorme murene som utgjør gamlebyen. Byens historie begynte for veldig lenge siden, men arkitekturen ble først påvirket da portugiserne kom til byen på 1700 tallet. Gjennom 1800 tallet hadde både portugiserne og nederlenderne rukket å sette et helt unikt preg på byen. Når man går gjennom de rolige gatene i Galle by, er det som å ha hoppet inn i en tidsmaskin. Hvis man klarer å se bort i fra alle turistene og hatteselgerene da.

Siden mamma jobbet på en lørdags morgen, tok pappa og barna turen til Galle selv, med få andre ambisjoner enn å vandre rundt og ta inn stemningen, reise litt tilbake i tid og ikke minst spise masse is og leke på de store gressplenene på toppen av fortet som omkranser byen. Uten særlige planer endte vi på en vandring der vi stoppet og nøt det vi så, enten det var kuer som beitet, slangetemmere eller fantastiske kirker og bygninger.

kyr beiter på galle fort

Men så fort vi møtte andre turister, innså vi at alt dette var helt uten interesse for dem. For hovedattraksjonen i Galle viste seg å være ingen andre enn Aiko og Saga!

Det hendte jo at vi ble stoppet for at andre ville ta bilde sammen med barna våre i Thailand. Eller noen plukket opp mobiltelefonen og tok et kjapt bilde av barna på vei bortover gaten. Men ingenting kunne forberedt oss på dette. Horder av turister med telefotolinser satte seg ned på kne og knipset det de kunne av barna våre. Noen brukte telefonen eller ipad, men de fleste hadde solide speilreflekskamera, og så ut som paparazzier der de satt. Barna elsket det, og poserte, smilte og følte seg nok ganske fine og viktige. Mens pappa ble nesten dyttet unna for å ikke være i veien for de gode bildene! Denne fotosesjonen varte i nesten 5 minutter :

hovedattraksjonen på galle fort

Dette fortsatte gjennom hele vår timeslange vandring i den vakre gamlebyen. Helt til Aiko og Saga så seg leie av all oppmerksomheten og begynte å slå folk med pinner. Kanskje vi skal begynne å ta betalt for at folk tar bilder av barna våre?

Her er noen flere bilder fra vår nydelige vandring gjennom en av verdens vakreste byer:

galle fort har en utrolig stemning koloniarkitektur overalt i gatene mellom galle fort fantastisk utsikt på galle fort gåtur på fortet i gallePalmeskog i byen midt i Galle Sri Lanka På vandring gjennom Galle

 

Vi på Reisende Familie skriver om våre eventyr på vår reise rundt om i verden med to små barn. Det hender vi bruker affiliate lenker som gir oss noen få ekstra kroner i reisekassen - dette betaler selvfølgelig ikke du noe ekstra for! Vi forteller også alltid vår egen mening!

Følg oss:

 • Nerd Nomads

  Hei!

  Kom over den fine bloggen deres idag og har lest meg opp på den flotte og spennende reisen deres. Utrolig tøft og inspirerende at dere har lagt ut på eventyr og fulgt drømmen deres! Det er vår drøm og, å forlate åtte-til-fire-jobben og reise verden rundt, håper vi får det til en dag….

  Vi tok oss et friår i fjor der vi reiste Asia rundt, det var helt fantastisk! Så vi har fått smakt litt på nomade-tilværelsen og vil gjerne ha mer av det. For nøyaktig ett år siden var vi faktisk i Sir Lanka i en måned. Elsker Galle og Sri Lanka. Kos dere masse i Sri Lanka, nyt nomadelivet, og lykke til videre på reisen! Skal følge med på bloggen deres videre og «drømme» meg litt bort her i vinterkulda i Tromsø til vi selv blir nomader igjen. :)

  Hilsen Maria

  • Hei Maria og Nerd Nomads!

   Tusen takk for den kjempekoselige kommentaren din! Vi har faktisk lest om dere i et nyhetsbrev fra Divi (vi bruker de også), og ble kjempeinspirert av siden deres! Før vi reiste så vi gjennom alle de utrolige bildene dere har tatt fra Sri Lanka, og gledet oss kjempemye! Dere har vært til stor inspirasjon! Og siden deres er jo bare helt fantastisk flott!!

   Vi trodde faktisk dere var på reise enda vi! Da må dere nesten bare komme dere ut med en gang – når man først har reist så lenge er det vanskelig å komme tilbake til «virkeligheten», ikke sant? Det klarer dere! Tusen takk for at du følger oss, vi gleder oss til å følge dere på den neste reisen dere tar! :)

Pin It on Pinterest