Når man må være over 2 uker i storbyen etter et år på en bitteliten øy, leter man høy og lavt etter spesielle og spennende ting å gjøre. Og da vi kom over Fantasia Lagoon på The Mall Bangkae var vi ikke i tvil om at dette var stedet for oss!

The Mall er et enormt kjøpesenter over 8 etasjer, med noe så fantastisk som en 7 etasjers foss og en liten elv som renner gjennom nesten hele bygget. De har alle butikker og restauranter man kan ønske seg, og selvfølgelig et luksuriøst og velfylt, men likevel billig supermarked! Med andre ord, et sted oss voksne enkelt kan tilbringe en hel dag på!

Men det er ikke det beste med The Mall Bangkae! For så fort man kommer opp i 8. etasje åpenbarer det seg et enormt lekerom med alt fra hoppeslott og tråsykler til arkadespill og en egen gondolbane. Og når taket er malt som en strålende klar sommerhimmel, du har massevis av restauranter, en Toys R Us og godteributikker, er dette nok til å underholde både voksne og barn en hel dag!

Lekeplass The Mall Bangkae Bangkok

Men vi tok turen hit for selve hovedattraksjonen - Et utendørs badeland plassert på taket av dette enorme kjøpesenteret!

Da vi hadde kjøpt billettene våre og kom ut på området, ble vi øyeblikkelig overrasket over hvor stort det var. Vi hadde lest om Fantasia Lagoon, og visste at dette var en plass for de lokale på helger og ettermiddager. Derfor dro vi også på morgenen på en hverdag, og vi fikk virkelig opplevelsen av hvor enorm denne vannparken er.

Med enorm mener vi selvfølgelig enorm i forhold til det å være plassert på taket av et kjøpesenter! Vi har vært i mye større badeland enn dette, men dette må utvilsomt være det beste alternativet i Bangkok!

Fantasia Lagoon består av flere ulike områder, med alt fra lekeplass for de minste, der vanndybden bare er 30 cm, til et par store rutsjebaner der du begynner på toppen av en plattform med utsikt over hele Bangkok og ender opp nede i et grunt basseng etter mange gøyale snurr og mye fart.

Vanndybden er aldri mer enn 160cm, og den vanligste dybden er 90cm, noe som antakelig kommer av at de fleste thaier ikke kan å svømme. Det er også strenge badevakter plassert ut overalt, som følger med og passer på at du gjør ting riktig. Et litt mer rigid badeland enn man kanskje er vant til fra hjemme altså...

De har ingen høydebegrensninger på skliene, men har aldersbegrensninger. For eksempel må man være 10 år for å kjøre de store vannskliene, selv om vannet du ender opp i til slutt bare er 90cm dypt... Dessuten er det kun lov å kjøre 1 person av gangen - altså ikke foreldre og barn!

Aiko fikk nesten hysterisk anfall av at hun ble tvunget til å bare ta babysklier slik som Saga, og etter mye gråting og forklaring av meg fikk vi lov til å prøve en sklie der man måtte bruke tube for å komme ned. Selv om jeg forklarte at hun var over 110cm, 5 år gammel og svømmedyktig var det ikke sjans for at hun fikk lov til å prøve noe som kunne kalles mer enn en babysklie. Dårlig!

Utenom det, var det en utrolig fin opplevelse. At vannet var akkurat passe dypt slik at Aiko kunne stå, leke seg og svømme uten at vi måtte passe på henne hele tiden var helt ypperlig. Og med hemmelige pirathuler, store barnelekeplasser, mat og drikke overalt var dette et sted vi lett kunne tilbragt en hel dag på!

 

Fantasia Lagoon og The Mall Bangkae ligger rundt en halvtimes kjøretur fra sentrum av Bangkok. Når vi var der holdt de på å bygge en BTS stasjon, men enn så lenge må man ta taxi for å komme hit. Regn med minst 250 baht en vei. Om sjåføren ikke vet veien er det lurt å ha telefonnummeret dit lagret på telefonen, slik som i alle andre tilfeller i Thailand. Så kan du ringe opp og taxisjåføren få instruksjoner på Thai. Vi hadde problemer med å finne en taxi som ville kjøre oss hele veien tilbake, men etter 6 forsøk fant vi noen. Smil og prøv alle taxier, så går det fint!

Prisene på nettsiden er for thaier eller vestlige med arbeidstillatelse (100 baht voksne, 60 baht barn) - for alle andre er det 200 baht for voksne, og 120 baht for barn over 90cm. Du må også leie en svømmehette for å kunne bade her - det er 10 baht pluss 50 baht depositum. Lås til garderobeskap er også kjekt, og koster 20 baht pluss 50 baht i depositum. Når du først har betalt for å komme inn på Fantasia Lagoon kan du gå inn og ut så mange ganger du vil, så om man har lyst på en lunsj eller litt shopping går det helt fint å gå ut for dette og komme tilbake senere og leke mer!

Etter vi oppdaget denne utrolige vannparken, dette største av alle kjøpesenter og en lekeplass langt over vår forestillingsevne, er vi faktisk ganske lei oss for at vi reiser fra Bangkok på lørdag! Vi kommer definitivt tilbake hit, og det bør være et stopp på alle sitt besøk i Bangkok med barn!

Pin It on Pinterest