Den første helgen vi hadde i Bangkok var vi så heldige å dele med barnas bestefar. Derfor måtte vi bare legge inn et besøk på den kjente turistløypa og få med oss det man bare "må" få med seg når man er i Bangkok. Første stopp var en halvdagstur til Grand Palace og Chinatown.

Å kunne få med seg noen av de mest utrolige thailandske templer og et yrende kinesisk folkeliv i løpet av noen timer, er bare noe av det som er så utrolig fascinerende med Bangkok! Byen er så stor at det er helt ufattelig for oss. Vi kunne brukt et liv bare i en bydel, og alt vi rekker er smakebiter. Men for en smakebit det ble!

 

Grand Palace Bangkok


Grand Palace er definitivt noe som alle må besøke når de er i Bangkok. Men det er ikke bare gøy hverken å komme seg dit eller besøke attraksjonen. Grand Palace er et enormt tempelkompleks, en tidligere kongelig bolig og mye mer. Dette er et veldig hellig sted for thaiene, men har i de siste ti årene blitt oversvømt av turister i rare bukser fra alle verdenshjørner, og spesielt kinesere. Nå koster det hele 500 baht å komme inn, og når du først er inne på komplekset vil du ende opp med å stå i kø for å se det aller meste. Det skal godt gjøres å komme herifra uten en følelse av stor respekt for eldgammel byggeskikk og religion, men i bunn og grunn føltes Grand Palace mer som et stort Disney Land enn noe annet. Verdt et besøk, men vit hva du kommer til.

 

båt langs elva bangkok


Fra Grand Palace gikk vi ned til kaia og hoppet på en av de lokale båtene som transporterer mennesker opp og ned Chao Phraya, selve livsnerven i Bangkok. Dette fremkomstmiddelet er også en yndet turistattraksjon, og vi endte opp med å stå som sild i tønne et par stasjoner før fordelen med å reise med barn som vanlig ga oss sjansen til å få de beste plassene...

Det er noe eget med å reise nedover denne enorme elven i en stappfull båt som mer fungerer som en buss. Med billetter til bare 15 baht stykket er det både et billig og effektivt fremkomstmiddel for å komme seg unna trafikkaoset i byen, samtidig som man får et lite glimt av hvordan livet utspiller (eller brukte å utspille) seg langs elvebredden.

Båten stopper enkelt midt i kaiområdet i Bangkoks Chinatown, og når vi var her var det bare å ta bena fatt.

Uten noen plan eller retning, vandret vi forbi gamle damer som solgte ferske blekkspruter og reker, klistremerkebutikker og lekegrossistutsalg. Gjennom korridorer av boder som solgte alt fra ferske blomster og haifinnesuppe til smykker og bildeler. Her finnes alt for enhver smak, og de vanvittig trange smugene, folkene, luktene, skiltene og livet i seg selv i denne spennende bydelen er vel verdt et besøk!

Vi endte opp med å spise et deilig kinesisk måltid mens vi observerte folkelivet i det som fortonte seg som et komplett kaos, før vi mette og fornøyde kunne ta turen hjem igjen.

Pin It on Pinterest