Siden vi snart skal reise, tok vi barna ut fra barnehagen i Koh Tao fra og med desember av. Vi har tenkt på hjemmeskole og hjemmeundervisning lenge som et alternativ til Norsk skolegang, og dette ble liksom sjansen vår til å prøve å se om det er noe vi kan gjøre.

Barna er små enda selvfølgelig, men de har hatt stor fremgang dette året på playschool i Koh Tao, og vi merker at de har lyst til å lære og gjøre morsomme aktiviteter slik som de gjorde på 'skolen'. Det tok litt tid å finne rytmen de første dagene, siden barna både må spise og sove, og pappa må jobbe litt på nettet. Men etter dag 3 var vi skikkelig i gang!

Våre dager med hjemmeundervisning går noe sånn som dette:

  • Tegne og leke
  • Gå gjennom alfabetet og tallene, tegne, skrive leke og ha det gøy med det barna liker
  • Arts & Crafts - disse ukene frem mot jul er det julepynt som gjelder og vi har laget snøfnugg, julelenker, origami, collage, prinsessekroner og mye mer.
  • Lunsj og Jul på Månetoppen
  • Sovetid (og jobbetid for pappa)
  • Fri lek, innkjøp av middag og lunsj til dagen etter

Så langt er det kjempegøy både å ha mer tid med barna, men også å finne på nye, spennende ting de selv ønsker å være med på hver dag. Det er også litt godt for en stakkars gammel far å kunne bruke hjernen sin litt igjen og være et 'lite barn' på nytt. Tiden min blir mer produktiv, og jeg jobber når barna sover eller leker etter sovestunden slik at jeg får gjort unna det meste som må gjøres uten unødvendige pauser. Uten å trenge å tenke på henting i barnehagen, handling og stress med middagsplanlegging (det hjelper jo barna med til), har vi også tatt oss tid til å leke med venner på ettermiddagen slik at barna får det sosiale de trenger med andre barn også.

Hjemmeskolering er fremdeles ganske nytt for oss, og selvfølgelig er jo barna ikke 'skoleklare' enda, men det er likevel spennende å se hvor mye vi alle får ut av det - og alle sammen har det kjempegøy sammen!

Høydepunkter fra uken:

Aiko har lært seg å telle ned fra 10 på norsk og engelsk og har laget sin første collage.
Saga har blitt enda flinkere til å telle til 20, og ordforrådet hennes utvikles stadig - hun er veldig nysgjerrig og vil stadig lære mer om det hun ser og opplever.

 

Hva synes du om hjemmeundervisning eller homeschool? Har du prøvd det selv? Noen tips til oss?

Pin It on Pinterest