For en travel uke!

Vi flyttet til Unawatuna på mandag av to grunner. For det første jobber Weni her, og byen ligger nesten en time unna Hikkaduwa med tuk-tuk. For det andre trengte barna virkelig å komme seg på skolen igjen. Og i Galle finnes det heldigvis et enormt utvalg av skoler. Galle er storbyen på sørkysten av Sri Lanka, og ligger bare 10 minutter unna oss. (Er det flere enn oss som synes de har rare navn på byene sine her i Sri Lanka??)

Vi søkte etter internasjonale skoler som kunne ta inn begge barna, og Galle International College virket som et godt valg for oss. Vi fikk svar fra rektor på mail dagen etter vi hadde tatt kontakt, og de hadde ikke noe problem med at barna kun gikk på skolen i en måned. På onsdag var vi og besøkte skolen og snakket med rektor, og barna var kjempegira på å begynne. Selve skolebygningen ligger i et av Galle sine mange 1700-talls bygninger, og ser ut som det har vært en tidligere storgård, med stallbygning og det hele. Alt er omgjort til klasserom, og de har store bibliotek og lekeplasser både ute og inne.

Galle International College - lånt fra galleinternationalcollege.com

Skolen serverer varm lunsj, og har svømmetimer på onsdager for alle barna! De følger også Engelsk pensum, så Aiko går faktisk på skole nå, med både matematikkundervisning, gymtimer og mye mer. Selv om navnet kan virke litt pretensiøst, er dette virkelig en avslappet og fin skole, der både læring og moro går hånd i hånd. At klassene er større lar Aiko få leke med jevnaldrende, og det vil nok være godt for henne å ikke være størst eller best i alt en stund! Og prisen? 8000 rupees eller ca 450 kr per barn for en måned! Vi bestemte oss for å begynne på skolen allerede dagen etter!

Aiko sin klasse på Galle International College

Etter første dag på skolen var begge barna kjempefornøyde - de hadde hatt en fantastisk dag! Aiko fikk med lekser hjem som hun straks satte i gang med, og hun hadde allerede bestemt seg for å lære seg å lese. Læreren hennes fulgte opp dette med å gi meg oppgaver, slik at vi skulle lære henne å gjenkjenne et nytt ord hver dag fremover. Gøy å se Aiko motivert og glad i å lære igjen, det har dessverre blitt lite av det de siste månedene på reise... Nå er vi allerede godt etablert her i Unawatuna, og veldig glade for at vi flyttet, selv om vi flyttet fra et fantastisk hus midt i jungelen i Hikkaduwa. Dessverre blir vi bare her ut mars, før vi reiser videre til Trincomalee og nye eventyr!

Pin It on Pinterest