Vi reiste på en liten feire til Chiang Mai i april for å koble litt av, shoppe og møte en god venn av oss. Det var første gang vi var i Chiang Mai med barn, og det gjorde at vi gikk fra å ha planer om tempelvandringer, klatring og shopping til å undersøke alle de spennende aktivitetene vi kunne gjøre i denne historiske og vakre byen.

For oss som kom fra en liten øy, fortonte Chiang Mai seg som en oase blant høye fjell og frodige daler. Vi fløy hele veien fra Koh Samui, og det å se landskapet forandre seg jo lengre nord man kommer i Thailand er en opplevelse i seg selv. Fra strålende kystlandskap med uberørte strender og små paradisøyer, til monsterbyen Bangkok og videre opp langs langstrakte flate risåkre til det fjellrike nord med sine millioner av små gullbelagte templer. Når man kommer av flyet og ut i gatene i Chiang Mai er det tydelig at man er kommet til en liten by. Stemningen er plutselig roligere, luften friskere, menneskene glade. Og vi var superspente!!

Vi var så heldige å få bo gratis hos vår venn, så vi har ikke noen gode råd for overnatting i Chiang Mai, men man bør absolutt søke seg inn mot gamlebyen, med hundrevis av forgylte templer, syklende munker og et utall trivelige små gjestehus å velge mellom. Her finner du balansen mellom et avslappende opphold, mye historie og mange spennende restauranter og cafeer. Fint å ha som en base for å besøke nattelivet utenfor de gamle murene, nattmarkedet og alle de andre aktivitetene som tiltrekker reisende til Chiang Mai.

Vi hadde begrenset med tid, men fikk likevel opplevd mye på vår lille uke i Chiang Mai. Her er våre tips som garantert vil gi deg minner for livet, enten du reiser med barn eller uten!

Tiger Kingdom Chiang Mai

Har du noen gang hatt lyst til å være på nært hold med verdens største pusekatt? På Tiger Kingdom kan du det, og du kan til og med få klappe på dem! Det var klart vi måtte gjøre dette når vi hadde sjansen! Du kan velge om du vil besøke babytigre, ungdommer eller voksne. Når du har med små barn, kan du kun velge de minste tigerne, noe som var helt i orden for oss! Tiger Kingdom er populært, så når du har betalt får du en kølapp og må regne med litt venting før det er din tur. Da var det flaks at de hadde en stor karpedam utenfor, der vi endte opp med å bruke tiden på å mate og se på de rare fiskene som hoppet oppå hverandre for å få mat. Gøy!

Vi fikk sitte inne med tigerne i nesten 20 minutter, og fikk klappe og kose med dem så mye vi ville. Det var en utrolig opplevelse å være så tett på et så stort og sterkt dyr, men hele stemningen var veldig stille og rolig, og det var nesten noe meditativt over vår tid der inne. Absolutt verdt et besøk! Når man er ferdig inne i buret, kan man gå rundt på området og se på de andre tigerne. De har også en hvit tiger og en løve i innhegning. Gøy for barna!

Det er omstridt å ha dyr i bur og spesielt har det vært mange diskusjoner om de doper ned tigerne for å gjøre de føyelige for publikum. Vi må si at vi ikke merket noe til dette, og det virket som om instruktørene som jobbet der var kjærlige og gode med dyrene. Det virket også som om de tigerne vi var hos hadde det veldig bra. Det kan virke som om god omsorg og de rolige og flotte omgivelsene virker pasifiserende på tigerne.

Chiang Mai Zoo

Ingen bør besøke Chiang Mai uten å besøke Chiang Mai Zoo! Denne enorme dyrehagen kan du ende opp med å bruke en hel dag i. Her er dyr fra alle verdenshjørner, og hovedattraksjonen er to pandaer! Siden dyrehagen er så stor, er det aldri særlig trangt om plassen her, og det er herlig å bare vandre rundt og bruke tid hos dyrene. Med nok av spisesteder og kiosker underveis er det nok av steder å stoppe for barna, og man kan også kjøpe for til enkelte av dyrene for å mate de. Aiko fikk ridd på en hest og matet en elefant, en sjiraff og en flodhest. Det er slike ting som gjør en dyrehage spesiell og minneverdig, og vi kommer gjerne tilbake neste gang!

Bamboo Rafting og Elefantridning

Vår lokale venn tok oss med på en dagstur et stykke opp i fjellene utenfor Chiang Mai, der vi fikk gleden av å ri på en elefant igjen. Vi har gjort dette før, men det er alltid like gøy for Aiko. Vi blir vel mer sjøsyke og svimle av hele opplevelsen, men det er noe majestetisk over det å sitte på toppen av et så mektig dyr og vandre helt ensomt gjennom jungelen! 

Vi hadde derimot aldri prøvd Bamboo Rafting før! Hele familien fikk sitte på en liten flåte av sammenbundne bambusstenger, og Saga satt trygt fast med mamma i bæreselen. Pappa fikk stå bak og styre flåten, og Aiko måtte holde seg fast for harde livet for å ikke skli ut i vannet. Her er vårt tips til deg som skal på Bamboo Rafting: Ha med badeklær!! 

Det er vakkert å seile nedover elven gjennom jungelen på denne måten, men flåten er så godt som under vann hele tiden, og risikoen for å falle av minst en gang er veldig stor. Her vi var, var det ingen turister, men massevis av lokale som benyttet anledningen til å kjøle seg ned på denne varme dagen, med flåter og kjølebager fulle av drikke. Vi fikk mange smil og glade vink der vi kom seilende ned, og selvfølgelig var det også flere som ville ha det moro med å sprute vann på oss. Vi skulle definitivt ha hatt med badeklær. Men barna elsket det!

Turen tok kanskje en time, og vi endte på en fantastisk fin del av elven der det var bygget små salaer på stylter langs elvebredden. Her satt vi resten av dagen og spiste og drakk med våre Thaivenner mens barna badet og koste seg. Fantastisk dag!!

Shopping!

Siden vi bor på en liten øy, ELSKER vi shopping! Og i Chiang Mai fikk vi virkelig muligheten til å slå oss løs og la kortene gå varme! Her finner du nesten alt du trenger på det enorme nattmarkedet, og gamlebyen kryr av små nisjebutikker. Chiang Mai har også i de seneste årene fått flere store kjøpesenter, og hvis du er som oss og elsker shopping i air-con, bør du ta turen til Chiang Mais seneste attraksjon - Central Festival!

Dette enorme kjøpesenteret hadde alt vi noensinne kunne ønske oss! Med egne etasjer for hjemmeelektronikk, sko og klær, og alle de kjente merkevarene til typiske Thailandske spottpriser var mor og far i shoppingnirvana. Men det beste av alt - dette kjøpesenteret har flere tusen kvadratmeter satt av til barna! I Central Festival møter det deg et enormt hoppeslott i første etasje, som er perfekt å sette fra seg et barn på mens man handler i merkebutikkene like ved siden av. Og lenger opp i etasjene finner du blant annet en skøytehall, en enorm kino, og sist, men ikke minst en enorm arkade med spill og leker til både voksne og barn, restaurant med gratis Wi-Fi, og et enormt lekerom med sklier, husker og klatrestativ. Central Festival er et ekte paradis for voksne og barn!

Gamlebyen

Å vandre rundt i gamlebyen er en attraksjon i seg selv. Her er det mange små, spennende gater med unike restauranter, cafeer og massevis av fugler, pynt, blomster og dyr å se på. Hovedattraksjonen er de utallige templene innenfor dette lille området. Overalt hvor du snur deg vil du se et gullbelagt tårn stikkende opp bak hvite murer. Og setter du deg på en cafe for en liten pause fra all gåingen, kan du være sikker på at du kommer til å se en flokk på flere hundre unge, nyinnvidde munker passere deg leende på gaten. Gamlebyen har en egen, spesiell stemning over seg som gjør det så godt og avslappende å bare vandre rundt her i timesvis. Et must do i Chiang Mai!

Andre aktiviteter

Vi unngikk bevisst å dra på Monkey Show og Snake Show, da vi har sett bilder og videoer derifra, og vi er ikke enige i hvordan disse stakkars dyrene behandles. Vi ønsker ikke å la barna våre se disse flotte dyrene under slike kummerlige forhold, og vi ville heller ikke støtte en industri som baserer seg på kynisk utnyttelse og mishandling av dyr for penger.

Det er derimot mer å gjøre i Chiang Mai, som vi ikke fikk tid til denne gangen. På listen vår neste gang står strikkhopp og besøk til Karen landsbyen! Og vi kommer helt sikkert til å dra til Chiang Mai Zoo igjen, og definitivt Central Festival.

 

Vi sees neste gang, vakre Chiang Mai!

Pin It on Pinterest