Er dette Koh Tao??

Er dette Koh Tao??

Åh, vi hadde gledet oss til å komme til Koh Tao!

Koh Tao skulle være hjemmet vårt i hele 2014, og vi hadde googlet, lest, siklet på bilder og gledet oss! Når alle bruer hjemme var brent, og dette var alt vi hadde foran oss, da fortonte Koh Tao seg som et paradis! Her skulle vi leve sammen som en familie på en tropisk øy, nesten uberørt av andre mennesker. Her ville det ikke være biler, internett, asfalterte veier, eller lett for å få tak i vestlige goder. Vi skulle leve isolert, men godt og ruralt sammen med familien vår og andre likesinnede. Og etter tre uker i full fart gjennom Tanzania, skulle det virkelig smake med en plass vi skulle være en stund!

Da vi nærmet oss øya med båt, hadde vi sett for oss noe som dette:

zanzibar strand båt

Men det som møtte oss var dette:

koh tao pier mae haad

Et kaos av folk, rot, støy, søppel, kloakkstank og manglende baggasje. Mennesker overalt som ropte taxi og navn på alle verdens resorter og hoteller. På den smale brygga vi sto på var det knapt mulig å bevege seg i vente på all baggasjen vår, og vi ble nesten dyttet ut i vannet av stressa og vame horder med mennesker som skulle inn. Jeg trodde ikke det fantes så mange mennesker på øya engang, og her kom de strømmende ut fra en båt, alle sammen. Og vi var fire av dem. Å nei! Er dette paradiset vi drømte om?
koh tao maee had hurtigbåt kai koh tao mae haad touts

Vi hadde booket et rom gjennom Buddha View som Weni dykker gjennom, og ble heldigvis hentet opp på kaia. De små kjerreveiene vi hadde sett for oss ble fort erstattet med asfalterte veier og overbygde hus fulle av souvernirbutikker, 7/11s og sjanglende fulle svensker. Asfalt, eksos, mopeder og biler over alt. Var dette Koh Tao vi hadde drømt om ?
koh tao mae haad

Vi hadde en tøff første uke i paradis. Vi kom oss ingen steder uten motorsykkel, og så fort Weni begynte å dykke, var jeg alene med barna hele dagen uten noen ting å gjøre. Den nærmeste stranda var det 10 minutter å gå til gjennom støvete motorvei. Men den var sørpete og skitten, og det var nesten ikke plass til å legge et håndkle ned mellom all hundebæsjen. Barna koste seg derimot stort, og omgivelsene var det veldig lite å si på! Vi begynte sakte, men sikkert å innse at vi var kommet til en veldig fin plass.

Aiko Bader i Chalok Bay Koh Tao

Det tok oss en lang, frustrerende uke før vi fikk tak i motorsykler. Nå fikk vi endelig muligheten til å utforske denne store steinen som vi skulle bo på i et helt år. Og for en frihet det var! Vi innså plutselig hva alle mente med at dette var en liten øy! Du kan kjøre hele øya på langs på under tjue minutter! På tvers er litt mer arbeid, da hele øya er et eneste stort granittfjell. Men samtidig er belønningen så stor når du kommer deg til steder der de vanlige ukesturistene ikke er! Over tid har vi lært oss å virkelig sette pris på de asfalterte veiene. De store supermarkedene som selger alt du kan ønske deg- alt fra snus og fyrverkerier til gouda og bratwurst! Vi elsker muligheten til å kunne lage taco til torsdagsmiddag hjemme, for så å kunne kjøre bort til en strand uten noen andre mennesker på fredag morgen. Vi gleder oss over å kunne klatre opp på ubesteget fjell og nyte utsikten over hele den lille, store frodige øya dette er. For så å dykke (snorkle) rundt i vann med sikt så langt øyet kan se, omkranset av eksotiske fisker.

Koh Tao har vist seg å være alt annet enn det vi drømte om, men også så mye mer enn alt vi drømte om. Koh Tao er virkelig et paradis vi ikke visste vi trengte! Og vi er her - vi bor her! Og vi har det helt fantastisk!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Vi på Reisende Familie skriver om våre eventyr på vår reise rundt om i verden med to små barn. Det hender vi bruker affiliate lenker som gir oss noen få ekstra kroner i reisekassen - dette betaler selvfølgelig ikke du noe ekstra for! Vi forteller også alltid vår egen mening!

Følg oss:

 • Linda og Kjetil

  Vi har allerede begynt å planlegge besøk!!

 • Plutselig fikk jeg sååååå veldig lyst til å reise til…. der dere er…stakkar lille øya :)!

 • steinar

  Hei

  Dere er tøffe , stå på nytt livet Kos dere Ta vare på hverandre og føl friheten og ha en kjempe finne dager vidre.

 • Linnea

  Enig at det ikke er særlig til paradis når man ankommer Koh Tao, men dere måå besøke Koh Nang Yuan (Den lille øya utenfor Koh Tao) .. DER er der idyllisk der. (Også dykkemuligheter om jeg husker rett). Kos dere videre!! :)

  • Hei Linnea!
   Tenk at vi ikke har vært der enda, selv om vi har vært på Koh Tao i 6 uker allerede!

   Weni har vært der og dykket, i Japanese Garden. Der er det visst kjempefint! Har også hørt at det er god snorkling der ute! Grunnen til at vi ikke har tatt turen enda, er fordi mange sier at det er alt for mye dagsturister der, som er med å ødelegge litt av stemningen. Men hvor mange steder i verden kan man gå mellom tre øyer på en liten sandbro? Jeg tror kanskje det får bli utflukten vår denne helga! Gleder oss :)

   Takk for tipset!

 • Dette er en fantastisk øy. Tilbragte 10 dager der i januar 2013. Jeg har ikke/er ikke spesielt glad i Thailand generelt, MEN dette er en øy jeg kunne reist tilbake til. Vi hadde ATV og fikk med oss store deler av øya, bortgjemte strender pg snorklet med black tipped reefshark. Skal følge med videre på bloggen deres, knalltøft gjort. Lykke til videre :)

  Ligger på en Strand i Mexico nå, heller ikke ille. Tulum-virkelig pg anbefale! 😉

  • Hei Mai-Kristin!

   Ja! Så godt at du likte øya. Den er virkelig fantastisk når man først kommer seg rundt og utenfor byene! Så heldig dere var som fikk svømt med haier! Vi har enda den opplevelsen til gode – gleder oss!

   En strand i Mexico høres ikke så ille ut det heller 😉 Nyt dagene dine på reise, så kanskje vi ser deg i Koh Tao en gang i fremtiden?

 • Miriam

  Jeg fant bloggen deres via en artikkel i dagbladet. Og wow, jeg er imponert over at dere har guts nok til å gjøre noe sånt! Så fantastisk å kunne reise akkurat hvor man vil, når man vil og tilbringe mer tid enn vanlig ferietid der..! Tenk for en fantastisk opplevelse for barna deres, de vil få så mange opplevelser og erfaringer de ikke ville fått hjemme i Norge. Jeg er imponert. Og inspirert! Om jeg noen gang får nedbetalt min enorme studiegjeld og får spart opp nok midler til å gjøre noe lignende – med eller uten familie (har ikke egen familie pr dags dato) – er dette absolutt noe jeg ville prøvd meg på selv :)

  • Hei Miriam!
   Tusen takk for alle de gode ordene! Vi har gledet oss så lenge, og det har virkelig vært et skummelt valg å ta. Men nå føles det bare godt. Hadde vi visst at det var så enkelt, hadde vi nok gjort det for lenge siden. Barna vokser så mye på dette, og det gjør nok vi voksne og! Det blir litt mer ut av det når man må finne seg arbeid, lage mat hjemme og leve som «vanlig» bare i et helt annet land. En herlig opplevelse :) Vi håper vi får muligheten til å reise mye og lenge fremover!

   Studiegjeld er heldigvis ikke det verste å sitte med, men skal man reise som vi gjør, så bør man jo få nedbetalt det man har av gjeld. Det kommer an på hvilken reise du ønsker deg, men overraskende nok så trenger man ikke så utrolig mye penger! Vi satt hver lørdag og ventet på å vinne i lotto, tenkte at dette var billetten vår ut. Vi vant aldri selvfølgelig, men fant ut at når vi endelig tok valget med å komme oss ut på reise med de midlene vi hadde, så føles det virkelig som om vi har vunnet i lotto! :)

   Lykke til med sparing og drømmer, så sees vi på reisen !

 • Aksel

  Åh, Koh Tao er jo fantastisk! Og Buddha View!
  Herregud, som jeg misunner dere! Hils øya fra meg og si jeg snart kommer tilbake! 😉

 • Katharina

  Hei, for en fantastisk tur dere har lagt ut på! Jeg er selv veldig interessert i reising, og har vært noen lengre turer selv, men ikke noe i nærheten av det dere har lagt ut på. Veldig imponerende å legge ut på en sånn reise med to små barn, for en opplevelse det kommer til å bli. Jeg har et spørsmål angående reiseforsikring. Reiseforsikring er jo noe man må ha, men som også koster mye, så lurer derfor på hvilket selskap dere har valgt å bruke på en slik langtur? Og er det slik at dere har muligheten til å forlenge den underveis? Har selv hatt litt problemer med å få det til tidligere.

  • Hei Katharina!
   Reiseforsikring er kanskje noe av det viktigste vi måtte ordne på denne turen før avreise. Spesielt siden vi skal reise til ukjente destinasjoner, være borte på ubestemt tid, og mest fordi vi har to nysgjerrige og aktive barn med oss :)

   Vi brukte lang tid for å finne riktig forsikring til oss. Siden vi både dykker og klatrer, så er det viktig å finne en forsikring som også dekker dette. Svaret vi fant, overrasket oss veldig! Vi måtte faktisk ut av Norge for å finne en forsikring som både dekker det vi trenger, er tilgjengelige 24/7 på både sms, epost og telefon, som kan forlenges så mye vi vil (på nett!), og som koster halvparten av det norske forsikringer gjør (!). Samtidig har vi lest veldig mange bra tilbakemeldinger om dette forsikringsselskapet, så vi føler oss veldig trygge. Per nå har vi kjøpt utvidet forsikring for 6 måneder, og kommer til å forlenge denne etterhvert som reisen blir lengre. Er også litt godt å ha de 10000 i banken i et halvt år, istedenfor i banken til forsikringsselskapet :)

   Vi bruker Worldnomads, og du kan lese en liten sak om det på http://www.reisendefamilie.com/blogg/hvordan-velge-reiseforsikring/.

   Fortsatt gode (og trygge) reiser til deg!

   • Katharina

    Tusen takk for svar! Så dere hadde skrevet et innlegg om det etter jeg hadde sendt kommentaren. Var inne og leste om forsikringen, og den så kjempebra ut, så dette hjelper mye i fremtidige reiser :) God tur videre til dere :)

 • Gustav Figenschou

  Håper dere bor utenfor tsunamiområde. Dette ser flott ut. Dit kunne jeg godt tenke meg å reise sammen med dykkerutstyret, men bo godt utenfor allfarvei.
  Gleder meg til det neste dere deler for å høre om utviklingen
  Ha en flott tid og lykke tid

  • Hei Gustav!
   Ja, vi bor på østsiden av Thailand, i Siamgulfen. Her er det heldigvis aldri jordskjelv eller tsunamier!

   Det er en utrolig flott plass å dykke på, og mer enn nok av steder å bo for alle smaker. Så her kommer du til å trives :)

   Vi sees på reisen!

Pin It on Pinterest