Koh Tao - den lille vakre øya langt ute i Thaigulfen er for de aller fleste forbundet med dykking i verdensklasse, billige dykkerkurs, lange strender og utrolig natteliv. Men det er ikke til å unngå å legge merke til de store, frodige fjelltoppene som skiller øst og vest på denne øya. For mange frister det med en dag bort fra stranda og opp i fjellene for å se denne utrolige øya fra høyden. Men selv om de aller fleste kjører opp i flokk til populære utkikkspunkter slik som Mango Viewpoint, Two View og Sunset View, finnes det en rekke steder som både er enklere å komme seg til, og ikke minst aldri er fulle av turister!

Tar du turen til disse 3 spesielle utkikkspunktene, kommer du til å belønnes med en storslagen og unik utsikt som få andre har fått gleden av! Så det er bare å sette på seg turskoene, ta scooteren med og kom deg opp i høyden! (Husk bare at det ikke finnes noen bar eller butikker her oppe, så ta med nok drikke og mat om du vil bruke litt tid for å nyte utsikten og stillheten!)

 

Mek mountain utsikt Koh Tao

3. Fraggle Rock / Mek's Mountain

Fraggle Rock er en kjent destinasjon for rappellering og klatring. Men veldig få andre kjenner til dette fantastiske utkikkspunktet på Koh Tao. Og da de aller fleste tar den lange turen til Mango View Point, kan du ta en mye kortere og enklere vei og ende opp med en enda bedre utsikt - helt gratis!

Med panoramautsikt over Sairee og nesten kjørbar vei helt frem, er dette et perfekt sted å nyte solnedgangen!

Slik kommer du deg hit:

Kjør mot Hin Wong Bay, og like etter avkjørselen til Mango Viewpoint tar du inn til høyre på den første veien du ser. Følg denne helt til du kommer til et stort halvferdig restaurantbygg. Her må du parkere, og du kan velge å nyte utsikten herifra, eller gå helt til toppen. Fra terrassen på restauranten vil du kunne se helt fra østkysten til vestkysten, og plutselig innse hvor liten Koh Tao er. Turen opp til Fraggle Rock er enkel og tar ikke mer enn 10-15 minutter å gå. Den er også merket hele veien, og når du kommer frem vil du få et unikt og flott overblikk over Koh Tao - som oftest helt alene, eller med et par lokale som er kommet for å skåle ned solnedgangen over et par øl.

Merk: Veien er kjørbar helt opp, men veldig bratt. Ikke kjør om du ikke føler deg trygg! Ta med lommelykt til veien tilbake. Er du her på dagen, kan det også være klatregrupper her, så vis hensyn. Følg skiltene, så du ikke kommer inn i privat område oppe på fjellet.

Tanote View utsikt Koh Tao

2. Tanote View / Baksiden av Two View

Two View er et kjent utkikkspunkt for mange som besøker Koh Tao. Men hvorfor ta turen hit, når du allerede har fått en enda bedre utsikt fra Fraggle Rock / Mek's Mountain?

Jo, fordi om du går videre oppover i fjellet over Two View, og drister deg gjennom jungelen og fjellsider vil du bli belønnet med en utrolig og sjelden utsikt over den utilgjengelige østkysten av Koh Tao. Her kan du se helt bort til Shark Island, Tanote, Laem Thian og Mao Bay. Og på alle sider rundt deg har du små og store fjelltopper. Og du vil garantert få være helt i fred!

Slik kommer du deg hit:

Vi har skrevet om denne turen tidligere: Two View og en Stor Hemmelighet, og tar du turen hit vil du få en spennende vandretur gjennom jungelen sammen med en slående og unik utsikt. Og kanskje kan du avslutte turen med et forfriskende bad i Laem Thian?

Merk: Turen opp hit vil ta deg mellom 30 og 60 minutter - en vei, og du vil sjeldent møte noen andre på veien. Ta derfor med nok vann og noe å spise på veien. Best tidlig om morgenen.

viking house utsikt koh tao

1. Viking House / Machete Mountain viewpoint

Den kanskje beste utsikten over Koh Tao får du fra dette hemmelige utkikkspunktet!

Like ovenfor Viking House ligger et stort fjell som gir deg panoramautsikt over Mae Haad, Sairee og nesten over til Chalok. Å se hele stranden, byene og det yrende livet fra dette utkikkspunktet er en veldig spesiell og unik opplevelse. Du vil ikke se solnedgangen herifra, men det er likevel et kjempeflott sted å sitte med noen øl idet sola går ned og byene lyser opp.

Slik kommer du deg hit:

Selve utkikkspunktet ligger ovenfor Viking House utenfor Mae Haad. Veien hit er lett kjørbar, men det er lurt å ha med seg et kart. Når du først er kommet til Viking House, må du parkere her, og fortsette oppover asfaltveien til fots så langt det går. Der veien slutter, fortsetter en liten sti innover i jungelen. Følg denne helt til du kommer til fjellet. Herifra må du gå oppover en gjørmete og bratt sti til du kommer til det punktet der du ser at du kan komme deg opp på fjellet. Litt enkel friklatring. Du ser det så snart du er oppe!

Merk: Dette området brukes av fjellklatrere, og det er ofte aktivitet og kurs i området. Vis derfor hensyn. Ta også med deg en lommelykt til veien tilbake.

God tur!

Pin It on Pinterest