Vi har tidligere bare brukt airbnb en eneste gang, da vi trengte overnatting til en familie på 12 i Nairobi. Og det var en så bra opplevelse at vi har gledet oss til den dagen vi fikk prøve det igjen!

Nå da vi skulle tilbringe over 2 uker i Bangkok, brukte vi veldig lang tid på å finne rimelig nok overnatting for hele perioden. Siden vi reiser med barn, trenger vi helst et sted med både oppholdsrom, soverom og gjerne kjøkken og balkong. For ikke å snakke om nok plass til all bagasjen vår! Airbnb ble løsningen nok en gang. De første 3 nettene bodde vi sammen med barnas bestefar, og skeiet ut med en 3-roms leilighet midt i sentrum av Bangkok. Med beliggenhet midt imellom de største skyskraperne, og langt oppe i 20. etasje, våknet vi hver morgen til en storslagen utsikt over denne enorme metropolen, og kunne nyte å ha alle fasiliteter i nærheten. Med 2 soverom og kjøkken/stue hadde vi nok plass til hele familien uten at det noengang ble for trangt. Alle bygårder i Bangkok har dessuten svømmebasseng, lekerom og trimrom, så utenom det at vi måtte lage frokost selv, var det akkurat som å bo på et luksuriøst hotell! Til prisen av et herberge!

For de neste 2 ukene våre har vi funnet en leilighet som ligger i utkanten av Bangkok, men likevel nær en BTS / skytrain stasjon slik at hele byen er innenfor rekkevidde. Nå bor vi i en moderne og ny 2-roms leilighet i et stort og luksuriøst condo-kompleks. Her har vi kjøkken, vaskemaskin, tv og alt annet vi måtte trenge. Og et stort, flott uteområde med svømmebasseng, treningsrom, lekeplass og bibliotek. En perfekt base for 2 uker i Bangkok.

Og prisen? For 3 rom midt i Bangkok, betalte vi bare i overkant av 600 kroner natta. For 2 rom litt i utkanten koster det oss kun 200 kroner natta (!) Med airbnb kan du dermed sikre deg billig overnatting, ofte med flere fasiliteter enn det du får på de vanlige hotellene. Utvalget av leiligheter og hus i de store byene er mildt sagt overraskende, og du finner garantert noe som passer deg - enten du reiser alene, som et par eller med storfamilien.

Hvordan fungerer det?

Airbnb er en side som formidler leiligheter og hus som privatpersoner ønsker å leie ut til ferierende. Du kan fritt søke på dine datoer og destinasjon på airbnb uten å registrere deg. Men så snart du har funnet et sted du har lyst til å bo, må du registrere din egen bruker på airbnb. Dette er for å sikre at du er den personen du utgir deg for, slik at airbnb kan fortsette å være en trygg og bra side både for utleiere og de som trenger overnatting. Når du har funnet din drømmeplass, må du sende en forespørsel til huseieren. De bestemmer selv om de vil la deg få stedet eller ikke, men som oftest går det i orden i løpet av noen timer. Deretter kan dere kommunisere på mail eller sms og avklare hvordan man kommer seg dit, husregler osv.

Reiser du mye, eller har noen ledige rom? Da kan du også bruke airbnb til å tjene penger! Vi har lest om mange i Norge som gjør dette, og som tjener store penger på å leie ut rom eller leiligheter til turister gjennom airbnb. Mulighetene er endeløse!

Er det noen ulemper med å bruke airbnb?

Ja, det er selvfølgelig noen ulemper ved å leie leilighet fra en privatperson du ikke kjenner, fremfor å booke gjennom et selskap eller et hotell. Men de er ikke mange, og så lenge du bruker sunn fornuft vil det alltid gå fint. Her er vår liste med ting du må være klar over når du bestiller overnatting gjennom airbnb:

  • Prøv alltid å bestille fra noen som har fått omtaler fra andre brukere allerede. Dette er en god garanti for deg. Om de ikke har fått noen omtaler, er de ikke sikkert dårlige, men sørg da for at du kommuniserer godt med utleier før du kommer frem, slik at du kan få følelsen om dette er riktig for deg eller ikke.
  • Det er ingen som vasker rommet ditt hver dag. Det betyr at du kan sove så lenge du vil! Men du må også holde det ryddig etter deg selv. Selv om utleier tar et renholdsgebyr og vil vaske leiligheten etter du har reist, er det likevel god skikk å prøve å holde det så rent og ryddig som du kan.
  • Det er ingen frokost med i prisen. Vel, som oftest ikke. Det betyr at du kan spise akkurat det du vil, når du vil. Er ikke det fantastisk irriterende?
  • Du må bo som en lokal, bli kjent med byen, gatenavn og nærbutikker der du bor. Det er ingen resepsjon som bestiller limousin til deg eller portnere som holder døren oppe når du kommer. Omfavn det lokale, og få et nytt og spennende innblikk i hvordan vanlige folk lever der du er på ferie.

Det er viktig å huske på at å bestille overnatting gjennom airbnb ikke er det samme som å bestille seg et hotellrom. Men så lenge det er klart, vil du nok få den beste ferien din noensinne. Du kan finne akkurat den overnattingen som passer deg - enten det er et slott i Frankrike, eller et rom i et kollektiv i Tokyo. Det kommer helt an på budsjettet ditt og hva du ønsker ut fra din ferie. Men en ting er sikkert - airbnb er billig! Og du vil få et syn på landet og byen du er i som de vanlige turistene aldri vil oppleve!

Alle lenkene vi har lagt med til airbnb gir deg 25$ å bruke helt gratis på din første overnatting med airbnb. Det er en gylden mulighet til å prøve airbnb allerede på din neste ferie, så kan du fortelle oss hva du synes!

Pin It on Pinterest