Ok, vi er kanskje ikke plantasjeeiere. Ikke i ordets rette forstand. Men det føles nesten akkurat sånn!

Huset vi bor i her i Hikkaduwa ligger på toppen av en liten ås. Vi er omkranset av en kjempestor kanelplantasje, der kaneltrærne er ispedd kokospalmer og bananpalmer. Alle verdens fugler svirrer omkring i trærne rundt huset, og en gang i blant vandrer ville påfugler inn på eiendommen. Vi har en superhyggelig gammel mann som ikke kan et ord engelsk, men som bor her og steller eiendommen, passer på de to vakre vakthundene våre og leker med barna.

Vi har laget en huske av noen tau vi fant og stammen av et kaneltre.

Vi har et kjøkken som er større og bedre utrustet enn vi noen gang har hatt, og med to store soverom, et moderne bad og et enormt oppholdsrom har vi mer enn vi trenger. Det er riktignok 15 minutters kjøretur ned til Hikkaduwa, men når turen går gjennom bananpalmer, risåkre, mangroveskoger og vinkende, smilende mennesker i små vakre hus er det ikke så mye en lang tur, men en opplevelse for alle sansene - hver eneste gang.

Den lokale lille byen like ved oss har alt vi trenger, og ikke bare det. Her møter vi mennesker som er genuint glade for å se oss. Vi betaler lokale priser på markedet, barna blir påspandert godteri på butikken og det er som om vi lever med folkene her, langt fra turistjaget i Hikkaduwa. Det lokale bakeriet selger nybakte brød til 2 kroner stykket og ligger bare en liten sykkeltur unna.

Sri Lanka er et sted vi virkelig trives, etter bare en uke i Hikkaduwa. Og nå er vi kommet til en plass der vi kan føle oss ordentlig hjemme, akkurat den basen vi trenger for å leve livet vårt og samtidig utforske dette fantastiske landet.

 

huset vårt i hikkaduwa hagen i solnedgang motorsykkelen vår jungel og vann

Pin It on Pinterest