Gjennom safari og opplevelsesselskapet Wild Tracks, fikk vi lagt opp en herlig tur den siste uken av ferien vår. Jeg kan ikke berømme de nok for den servicen og de opplevelsene vi fikk.

Vårt første eventyr begynte i Arusha, en storby ved foten av Tanzanias nest høyeste fjell. Byen ligger 1400 meter over havet, og er mer frodig og fargerik enn noen by vi har sett i Tanzania.
Her fikk vi bo i et lite hus oppe på foten av Mt.Meru, utenfor en landsby kalt Nkorange. Her hadde vi rom for alle, en herlig hage, og ikke minst en egen og veldig dyktig kokk. For ikke å snakke om deilig, fersk kaffe hver eneste morgen! Omkranset av bananpalmer, kaffetrær og galende haner var vi virkelig i paradis. Her ble det kaldt på natten, og temperert på dagen.
Herifra fikk vi besøke en kaffeplantasje, og lære om hvordan de dyrker frem og plukker og bearbeider sine økologiske kaffebønner. Ikke bare en lærerik og spennende tur, men også en veldig ekte runde gjennom landsbyer, jungelstier og frodige hager. Vi gikk hele veien, og fikk nyte selskap av den glade lokalbefolkningen og dyrene deres. Vi hørte gospelsang fra kirkene, elefanter brølende fra jungelen, fyllikene le rundt spritbulene, og alt akkompagnert av de grønneste, frodigste områdene denne jorden har å by på. Ungene koste seg også underveis, for her var det så mye mer spennende enn kaffebønner å se – en tur som er vel verdt tiden både for voksne og barn.
Vi fikk også besøke en lokal skole – noe som var veldig populært for Aiko, som kunne leke streng lærer. For oss voksne er det alltid spennende å se hvordan det er for lokalbefolkningen andre steder i verden, og selv om skolen var i relativt dårlig stand, er Arusha en rik by som har muligheten til å betale skolegang for sine barn!

Praktisk informasjon:
Wild Tracks er en kaffedistributør og et safariselskap. De drives av den norske ildsjelen Beate, som vil gjøre alt for at du får en god tur. Kan trygt anbefales! Også mulig å kjøpe med seg kaffe hjem, noe vi gjerne skulle gjort om vi satte kursen tilbake mot Norge. Maten som blir servert under turen er helt overlegen, og vi opplevde en service langt over det vi kunne forvente oss. Se deres engelske side for å bli inspirert til utrolige eventyr i Tanzania. Send gjerne en mail til Beate (på Norsk), for å få tips til opplegg av tur.

Pin It on Pinterest