Bangkok kan virke som en kaotisk monsterby full av støy og eksos - langt unna de langstrakte øde strendene og parasolldrinkene de fleste tenker på når de tenker på Thailand. Men Bangkok er en by som absolutt er verdt et besøk, man må bare bruke noen dager på å komme under huden på den!

Vi hadde en liten uke i Bangkok i mai, og det var første gang vi var i denne storbyen med to små barn på slep. Det fortoner seg kanskje for et mareritt for mange, men vi storkoste oss! Vi fikk ikke gjort så mye, men her kommer våre beste tips fra Bangkok med barn (så langt) :

Overnatting:

Vi trenger plass når vi er på reise, og vi er lei av å dele soverom med barna! Derfor leter vi alltid etter leiligheter fremfor hoteller når vi har muligheten. Vi har skrevet litt om dette på denne siden. Gjennom Agoda fant vi heldigvis en kjempefin leilighet i Bangkok!

Bangkok Patio ligger litt utenfor smørøyet av Bangkok, men likevel nær en SkyTrain stasjon, slik at vi både enkelt og rimelig kunne komme oss dit vi ville når det passet oss.

Hos Bangkok Patio fikk vi vår egen leilighet med to soverom og to bad, og en stor stue med kjøkken. Vi hadde også en liten balkong, og et stort pluss for en liten familie var tilgang på et lekkert svømmebasseng og vaskemaskiner til fri disposisjon!

Betjeningen var kjempetrivelige og hjalp oss med alt vi lurte på. Vi endte opp de fleste dagene med å bestille mat levert til rommet av ulike restauranter, og det var enkelt og greit. Det er ikke lett å dra med barna på restaurant på kvelden, og det er godt å sette seg tilbake i sin egen stue og spise og søle så mye man bare klarer.

Det er et flott og stort supermarked i nærheten, med ferske brød og massevis av frukt, ferskvarer og god vin, så her dro vi for å fylle opp kjøleskapet for å kose oss både morgen og kveld! Vi fikk dette rommet til ca 600 kroner per natt, og det var det vel verdt!

Et annet veldig godt alternativ for overnatting i Bangkok (som vi prøvde på sist tur) er airbnb! Her får du leiligheter i alle størrelser og fasonger, og prisene er alltid lavere enn på hotell!

Komme seg rundt:

Vi foretrekker SkyTrain, da det både er billig, kjapt og effektivt. Med avganger hvert 10. minutt, og med et stort rutenett som dekker nesten hele byen, er det superenkelt å komme seg rundt! Det er også gøy for barna å se ut over byen mens man kjører forbi mellom store skyskrapere høyt over gateplan.

Taxi kan være er en veldig god løsning med barna, da de kan sitte rolig i avkjølende aircon. Det er heller ikke dyrt - startprisen er på litt over 10 norske kroner. Det er derimot ikke alle tider som passer for å kjøre taxi i Bangkok - trafikken er notorisk tilstoppet, og du kan ende opp med å sitte i kø i timesvis. Ikke gøy! Husk også å pass på at de bruker taksameteret.

Tuk-Tuk må prøves, om enn bare for at barna skal ha det litt gøy. Men pass på å forhandle prisen først - en tur på rundt 10 minutter bør ikke koste mer enn 50 baht. Her er det mange sjåfører som prøver å utnytte intetanende turister. Et smil og noen ord på Thai kommer du lang vei med.

Bangkok har også et godt utviklet T-bane nettverk, med stopp på alle de store knutepunktene i byen.

Merk at bilstoler er så godt som ikke-eksisterende i Thailand, så en bæresele er veldig kjekt for den minste!

Shoppe:

Chatuchak Weekend Market med sine over 200.000 besøkende hver søndag er et must når du er i Bangkok. Så kaotisk stort at det er lett å gå seg vill, men her kan du finne absolutt alt du kan tenke deg! Det er nok her for å fange familiens oppmerksomhet i timesvis - alt fra hunder og ekorn til unike klær og elektronisk utstyr. For barna kan det bli slitsomt å gå rundt her en hel dag, så ikke prøv å rekke over for mye. Det kan også bli veldig varmt siden alle bodene er utendørs. Det er også nok av matboder som tilbyr det meste innen Thai mat og fusion, så her finner både voksne og barn noe godt å spise på underveis. Det ligger også et kjøpesenter i tilknytning til Chatuchak, og her kan du finne noen kjederestauranter slik som KFC og SubWay.

Siam er vårt favorittsted for shopping! Fra de eksklusive butikkene i Siam Paragon til småbutikkene på MBK - her finner du garantert alt du trenger. En haug av ulike kjøpesenter ligger på rekke og rad, og du kan gå i en evig behagelig air-con bris gjennom de fleste av dem. Her finner du også kinoer, lekerom for barna, restauranter, skøytehall og mye, mye mer.

Gjøre med barna:

Dusit Zoo er en liten dyrehage i Bangkok som absolutt er verdt et besøk! Selv om den er ganske liten, har de mange spennende dyr her, og mange små spisesteder. Det er verdt et besøk bare for å slippe unna støyen og kaoset fra byen. Her kan du være hele dagen og bare slappe av på en benk blant grønne trær og små dammer. Pris - 150 baht for vokse, 70 for barn.

Siam Ocean World er et ganske nytt akvarium i kjelleren av Siam Paragon. Inngangsprisene er veldig stive, og det er ikke så mye spennende her, men veldig gøy for barna. Man kan ta en båt rundt haieakvariet, og de har noen spennende elektroniske leker som lærer barna om livet i havet. Etter besøket på Oceanario de Lisboa, er nok vi voksne blitt litt for kresne når det kommer til akvarier, men barna hadde det kjempegøy og vil gjerne tilbake. Pris - 1750 baht for voksne, 1350 baht for barn!!

Lumpini Park er verdt et besøk - eller to. Denne enorme parken huser lekeplasser, padlebåter, matboder og milevis med gress, trær og et friskt avbrekk fra storbyen. Varanene som vandrer rundt her er en attraksjon i seg selv!

Vil dere ha et virkelig avbrekk fra maset i byen bør turen gå til The Mall Bangkae og Fantasia Lagoon! Dette enorme kjøpesenteret ligger en halvtimes kjøretur unna sentrum av Bangkok, og huser en hel etasje med arkadespill og leker. Og hovedattraksjonen ligger på taket av kjøpesenteret - Badelandet Fantasia Lagoon!

Kjøpesenterne i Siam har nok å by på til flere dager med moro med barna. Alt fra bowling og skøyting til kinoer og enorme lekerom gir timesvis med underholdning og massevis av valg. Et godt avbrekk fra shoppingen!

Spise:

Siden vi reiste med barn denne gangen, ble det ingen eksklusive restauranter på takene av de høyeste skyskraperne i Bangkok, og heller ingen spesielt store kulinariske opplevelser. Men vi koste oss på dagtid på de ulike små restaurantene og kafeene i Siam, plukket opp deilig gatemat når vi trengte en snack, og bestilte junkfood levert hjem til hotellet på kvelden (hysj...). Så her er våre tips:

I underetasjen av Siam Paragon ligger den største restaurantavdelingen vi har sett! Her kan du velge blant nisjerestauranter og kjente amerikanske, japanske og asiatiske kjeder. De har også en stor Food Court, der du kan plukke opp masse deilig Thai mat og blande og mikse etter smak. Perfekt for barna!

Gatemat er tilgjengelig over alt hele tiden i Bangkok. Så er du sulten kan du bare gå bort til en av de små vognene og plukke opp en ny favoritt til en latterlig lav pris. Nok til å stille sulten på store og små mellom måltidene.

Liker du å kose deg med levering på døren slik som oss, så er du heldigvis ikke tvunget til å bare spise junk food når du er Bangkok. FoodPanda er en side vi brukte mye, og de formidler kontakt med alle restauranter som har levering dit du er. Her finner du alle kusiner fra Mexikansk til Japansk, så det er bare å velge og vrake!

 

 

Har dere noen tips på ting å gjøre med barna i Bangkok så tar vi de gjerne i mot! Det blir nok ikke bare denne ene turen til denne vakre byen!

Pin It on Pinterest