De første dagene våre i Bangkok bodde vi i en fantastisk leilighet rett ved Baiyoke Tower. Baiyoke Tower ruver mer enn 300 meter over bakken, og er Thailands høyeste bygning, og Sør-Øst Asias høyeste hotellbygning.

Vi hadde utsikt til tårnet fra soveromsvinduet vårt, og da måtte vi jo bare ta turen opp dit den siste kvelden vår sammen med barnas bestefar! Ikke bare har man muligheten til å se hele Bangkok fra oven, men det er også noe spesielt i seg selv med å være i et bygg flere hundre meter over bakken!

Om man ikke er gjest på hotellet, må man betale 400 baht per person for å kunne komme opp til skybaren og observatoriedekket på toppen av Baiyoke Tower. En ganske stiv pris synes vi, og i ettertid fant vi ut at det er flere måter å komme seg opp hit billigere: Du kan enten kle deg ålreit og late som om du bor på hotellet. Da kan du komme deg opp med de vanlige heisene, selv om du må belage deg på å bytte heis hele 3 ganger for å komme opp. Hold maska, så vil du få turen gratis! Et annet alternativ er å reservere bord på restauranten som ligger like under utsiktsplattformen. Da må du selvfølgelig spise, men maten her skal være helt ålreit, og utsikten er upåklagelig!

Med i inngangsbilletten får man heldigvis en gratis drink, og når vi var vel oppe i baren på toppetasjen kunne vi nyte en iskald øl og noen parasolldrinker helt gratis. Med den utsikten og atmosfæren her oppe, passer det perfekt å nyte solnedgangen over Bangkok med en iskald øl i hånda!

Solnedgangen over Bangkok er noe helt for seg selv. Med et flere hundre meter høyt smoglag, ser man bare knapt fargene fra sola forandre seg i kanten der eksos møter ren luft. Men det er noe spesielt med det som bare må oppleves.

Etter solnedgang gikk vi en etasje opp til observatoriedekket, der du plutselig er utendørs på en roterende plattform. Her kan du stå og snurre rundt og rundt mens du får et unikt panorama over Bangkok idet solen blir borte, og byen våkner opp. Bangkok i all sin prakt kommer best frem når solen er gått ned og alle skyskraperne begynner å lyse opp.

Bangkok by night - Baiyoke Tower

Baiyoke Tower er helt klart verdt et besøk om du er i Bangkok, selv om det holder å ha vært her bare en gang. En uslåelig utsikt, den svimlende følelsen når du tar glassheisen 300 meter rett opp, en velfylt bar og masse løpeplass for barna gjør det både morsomt og minnerikt! Baiyoke Tower er kanskje ikke like stilig som de nye skybarene som har dukket opp over hele Bangkok, men her er det ingen dresscode, og du får lov til å være deg selv!

Pin It on Pinterest