Hvordan velger man hvilken og hvor mye bagasje man skal ta med på en tur?

Når vi pakket ned de siste tingene kvelden før avreise, var vi ganske klare på at vi hadde tatt med mer enn nok. Tipsene vi hadde lest tilsa at det skulle være ca 25% igjen i hver bag eller koffert, til ekstra ting man plukker opp på reisen. Det hadde vi ikke sjans til. Vi hadde en begrensing på antall kolli vi kunne ta med (begrenset oppad til det vi kunne bære) - To store ryggsekker, en bag, en reiseseng, en daypack og en liten koffert til Aiko. Det siste var helt unødvendig, men også helt umulig å unngå å ta med. Bagen var full av bleier, og ble et forhåpentligvis forsvinnende element i bagasjen vår etterhvert. En liten barnevogn hadde vi rett og slett ikke sjans til å bære med oss.

vår første baggasje

Bagasje er en spesiell ting. Når man er på reise over lengre tid, blir den en stor del av den reisende. Ting flyttes rundt, noen ting forsvinner eller legges igjen på reisen. Andre ting kommer inn. Den skifter form (og noen gang farge) ettersom hvor den blir dratt med. Vår bagasje mistet mange kilo, men la på seg mange mer. Og den vokste, akkurat som vi gjorde. Den fikk nye bruksområder - den ble blant annet soveplass for Aiko og motvekt på motorsykler. Den fikk forbannelser slengt etter seg når svetten rant og musklene verket. Den ødela mange viktige ting under transport, og noe av den vokste utover grensene for håndbagasje på fly.

bagasje

Men det var først da vi hadde vært i Thailand i en hel måned, og på reise i 7 uker at vi innså hvordan bagasjen vår hadde endret seg. For noen som reiser sakte og over lang tid, så begynner bagasje å gli over fra å være bagasje til å bli et helt liv.

vår siste bagasje

Om det er noen tips vi kan dele med deg når det kommer til å pakke bagasje for reisen din, så er det dette:

Pakk så lite som mulig, og pakk det som du tror kommer til å være din reise. Aksepter at bagasjen din blir større om den må det. Kjøp en bag til. Gi bort noen leker eller klær underveis. La det ikke bli mer enn du trenger og kan leve med. Mye bagasje er ikke et problem før du må reise videre uansett.

Pin It on Pinterest