Arusha

 

Her finner du alle våre innlegg fra Arusha. Disse innleggene handler om våre opplevelser og gleder i denne magisk frodige delen av Tanzania. God lesing!

 

Besøk på kaffeplantasje i Afrika

Besøk på kaffeplantasje i Afrika

Gjennom safari og opplevelsesselskapet Wild Tracks, fikk vi lagt opp en herlig tur den siste uken av ferien vår. Jeg kan ikke berømme de nok for den servicen og de opplevelsene vi fikk. Vårt første eventyr begynte i Arusha, en storby ved foten av Tanzanias nest høyeste fjell. Byen ligger 1400 meter over havet, og er mer frodig og fargerik enn noen by vi har sett i Tanzania. Her fikk vi bo i et lite hus oppe på foten av Mt.Meru, utenfor en landsby kalt Nkorange. Her hadde vi rom for alle, en herlig hage, og ikke minst en egen og veldig dyktig kokk. For ikke å snakke om deilig, fersk kaffe hver eneste morgen! Omkranset av bananpalmer, kaffetrær og galende haner var vi virkelig i paradis. Her ble det kaldt på natten, og temperert på dagen. Herifra fikk vi besøke en kaffeplantasje, og lære om hvordan de dyrker frem og plukker og bearbeider sine økologiske kaffebønner. Ikke bare en lærerik og spennende tur, men også en veldig ekte runde gjennom landsbyer, jungelstier og frodige hager. Vi gikk hele veien, og fikk nyte selskap av den glade lokalbefolkningen og dyrene deres. Vi hørte gospelsang fra kirkene, elefanter brølende fra jungelen, fyllikene le rundt spritbulene, og alt akkompagnert av de grønneste, frodigste områdene denne jorden har å by på. Ungene koste seg også underveis, for her var det så mye mer spennende enn kaffebønner å se – en tur som er vel verdt tiden både for voksne og barn. Vi fikk også besøke en lokal skole – noe som var veldig populært for Aiko, som kunne leke streng lærer. For...
Vi på Reisende Familie skriver om våre eventyr på vår reise rundt om i verden med to små barn. Vi skriver om reiser med og uten barn, og vil dele tips, inspirasjon og reiseglede med deg! For å tjene penger på våre reiser, hender det at vi bruker affiliate lenker. Dette påvirker ikke prisen du betaler for et produkt, men bidrar til at vi får noen kroner ekstra i reisekassen. Vi skriver selvfølgelig alltid vår egen mening!

Pin It on Pinterest