I dag er det 39 dager igjen til vi reiser.

Kjenner det kribler i magen bare jeg tenker på det - det merkes at det begynner å nærme seg !

Vi har hatt noen hektiske dager i en periode, og har derfor unt oss et par helger nå med bare kos - film, godteri, små turer til lekeplassen... Familietid og ro. Det er viktig å nyte hverdagene også før vi reiser. Men nå begynner det å bli travelt!

I helgen ble flybilletter og overnatting booket helt fra Nairobi til Koh Tao. I dag har vi planlagt hvordan vi skal bruke tiden fremover. Om 13 dager er det overlevering av leiligheten, og fra da er vi jo nomader allerede!

Hvordan planlegger vi en sånn tur? For det første, må vi planlegge logistikken frem mot avreise.

Til dette har vi laget en enkel kalender, som er alt for kjedelig å dele med dere. Men det er et godt hjelpemiddel for å se tidshorisonten, og når alle de forskjellige tingene må gjøres.

Dette er et tips for alle langtidsreisende - lag deg en kalender frem til avreise.

Det er så mye man skal og bør gjøre før en slik tur. Det praktiske er en ting. For oss er det ting som å besøke helsestasjonen med begge barna, ta de siste vaksinene, skrive ut de viktige papirene, gjøre innkjøp, flytte ut av leiligheten, selge de siste tingene våre, kaste det andre, gjøre ferdig jobbene våre på en ordentlig måte +++

Det andre er det som virkelig teller:
Sett av en dag til å gå på kino. Ha en avskjedsfest, eller ta en kveld med gode venner. Facebook er liksom ikke helt det samme når man er en verden unna. Besøk og bruk tid med alle i familien. Selv om vi har Skype og flere lovnader om besøk, er det er tøft å være så langt borte så utrolig lenge. Så det er godt å bruke tiden til å bare være litt hverdagslig med familien sin før man drar. Spis den maten du vet du vil savne når du er borte. Gå en tur. Ta en kosedag med vin foran peisen, mens høstregnet pøser ned utenfor. Du vet du vil savne det.

Det er vanskelig å sette av alle disse tingene imellom 37 dager på en kalender, men vi prøver.

En god pakkeliste... Jo mer vi tenker på det, jo mer må kjøpes inn. Vi trenger en ryggsekk, en god dagsekk, gode sandaler, badetøy, klatreutstyr... Og sikkert mye mer. Samtidig vil vi begrense vekten av det vi skal ha med.

Hva klær angår, så kommer vi til å følge den gyldne regelen: Pakk alt du trenger, ta ut halvparten, og pakk halvparten av det. Så får vi håpe det er lite nok…

Her er pakkeliste så langt:

Det kommer sikkert mye mer på denne listen når vi nærmer oss avreise. Men inntil videre, har vi noe å jobbe oss ut ifra. Det er som mange sier, mye som kan kjøpes når man er borte. Men vi må også ta i betraktning at vi skal bo på en øy som ligger 3 timer fra fastlandet, der båtene kun går i godt vær. Det er en del nødvendigheter vi bare må ha med.

Bleier er kanskje den største utfordringen. Først tenkte vi å ta med en egen bag med bleier. Vi har ikke helt slått fra oss den tanken enda, men samtidig så føles det ut som unødvendig mye ekstra bagasje å reise rundt med. Vi skal jo tross alt farte rundt i Afrika i 3 uker, også ta tre fly, en buss og en båt før vi kommer oss frem til Koh Tao. Frister veldig lite å ha med en bag for mye, når vi samtidig har reiseseng, 5 sekker og 2 barn i armene…

Denne uken er i alle fall klar. I morgen kommer det et spennende besøk til oss, som vi skal dele med dere senere. Så har vi helgen på oss til å prøve å gjøre mest mulig i leiligheta. Neste helg har vi flyttet til Kongsvinger...

Pin It on Pinterest